Γώγος: Έξυπνη λύση η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00

Γώγος: Έξυπνη λύση η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00

Ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό κ. Χαράλαμπος Γώγος, αναφέρθηκε το πρωί της Παρασκευής στο ενδεχόμενο να ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα στις «κόκκινες» περιοχές, όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη.

Αναφορικά με τα νέα μέτρα που είναι στο τραπέζι, ο κ. Γώγος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι είναι «έξυπνη λύση η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00».

Ο κ. Γώγος τόνισε:
«Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι η δυναμική της επιδημίας σε ορισμένες περιοχές.

Το θέμα είναι ότι σε μερικές κόκκινες περιοχές μπορεί επιδημιολογικά τα πράγματα να είναι λίγο χειρότερα», σημείωσε ο καθηγητής, διευκρινίζοντας ότι υπάρχει δυναμική αύξησης.

«Εάν έχουμε σε κάποια περιοχή, πχ. στην Αχαϊα ή το κέντρο της Αθήνας διπλασιασμό κρουσμάτων σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, τότε πιθανώς να χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα, που θα φροντίσουν να ανακόψουν αυτή τη δυναμική. Δηλαδή, να παραμείνουμε στο "κόκκινο", αλλά να μην υπάρχει αυτή η αυξητική τάση που υπάρχει».

Παράλληλα, τόνισε πως είναι ύψιστης σημασίας η μείωση της κινητικότητας και σε αυτό το πλαίσιο χαρακτήρισε ως «έξυπνη λύση» την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα «σχετικά ανώδυνο μέτρο».

Επιπλέον, εξέφρασε την κατανόησή του στην κούραση του κόσμου από τα συνεχόμενα μέτρα, ενώ την ίδια ώρα, ο καθηγητής πρότεινε τον έλεγχο της μετακίνησης από Δήμο σε Δήμο, μέσω SMS στο 13033.

Τέλος, έκανε λόγο για αυστηροποίηση του ελέγχου του διώρου στα SMS μετακίνησης, ενώ σε ό,τι αφορά τα σχολεία, ο καθηγητής τόνισε πως «δεν οδηγούν την επιδημία, την ακολουθούν». xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ