Βατόπουλος: "Πολύ πιθανό να χρειαστούμε και τρίτη δόση του εμβολίου"

Βατόπουλος: "Πολύ πιθανό να χρειαστούμε και τρίτη δόση του εμβολίου"

Για τον εμβολιασμό του πληθυσμού στο πλαίσιο της επιχείρησης "Ελευθερία" αλλά και για τις επικικείμενες αποφάσεις σχετικά με την άρση των περιοριστικών μέτρων μίλησε ο κ. Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

"Η απόφαση για τις μετακινήσεις είναι περισσότερο πολιτική και λιγότερο υγειονομική", τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή "ΣΗΜΕΡΑ".

Όπως ανέφερε πλέον τα οριζόντια μέτρα έχουν κλείσει τον κύκλο τους και με τα αυξανόμενα μέτρα και τον εμβολιασμό μπαίνουμε σε μια καινούργια φάση.

Ο κ. Βατόπουλος επεσήμανε πως "αυτή την στιγμή έχουμε δύο όπλα, τα εμβόλια και τα self test", ενώ σημείωσε πως "είναι σημαντικό να αξιοποιηθούν τα self test και τα αποτελέσματά τους να δηλώνονται".

Αναφορικά με τα προνόμια των εμβολιασμένων, δήλωσε πως "μόλις ανοίξει η πλατφόρμα για όλους ίσως μπορεί να υπάρξει συζήτηση για περισσότερες ελευθερίες".

Ασφάλεια μετά τον εμβολιασμό
Τουλάχιστον 15 ημέρες μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου μπορούμε να νιώθουμε ασφαλείς ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βατόπουλος, ενώ σημείωσε πως είναι πολύ πιθανό να χρειαστούμε και τρίτη δόση του εμβολίου.

Για τα εμβόλια σε εφήβους υπογράμμισε πως πρέπει να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια τους.

Ο κ. Βατόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τοπικών lockdown καθώς όπως είπε η πανδημία δεν έχει τελειώσει και γι' αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως "η μάσκα είναι ένα από τα τελευταία πράγματα από τα οποία θα απαλλαγούμε". xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ