Όχι από Λινού στο "πέταγμα" της μάσκας από τους εμβολιασμένους

Όχι από Λινού στο "πέταγμα" της μάσκας από τους εμβολιασμένους

Να μην βγάλουν τις μάσκες οι εμβολιασμένοι στους εξωτερικούς χώρους, παρότρυνε η καθηγήτρια Α. Λινού καθότι δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο τα εμβόλια καλύπτουν τις νέες μεταλλάξεις".

Μιλώντας στoν ΑΝΤ1 και αναφερόμενη στη συζήτηση σχετικά με το αν είναι ορθό να βγουν οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους η κ. Λινού πρότεινε "να μην βγάλουν τις μάσκες οι εμβολιασμένοι στους εξωτερικούς χώρους", καθώς όπως είπε ο ιός ακόμα μεταδίδεται και τόνισε ότι "δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο τα εμβόλια καλύπτουν τις νέες μεταλλάξεις".

Μετάλλαξη τύπου «Δέλτα»
Σχετικά με τις μεταλλάξεις και συγκεκριμένα για την μετάλλαξη τύπου «Δέλτα» η κ. Λινού είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι την πιάνουν τα εμβόλια αλλά δεν προστατεύονται όσοι έχουν κάνει μόνο την μια δόση AstraZeneca , ενώ επανέλαβε ότι «πρέπει να πείσουμε όλους τους ανθρώπους να εμβολιαστούν»

Σημείωσε ακόμα ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι «πολύ μεταδοτική» και πρόσθεσε ότι «αν μπει στην Ελλάδα θα έχουμε πρόβλημα αν δεν έχουμε εμβολιαστεί».

"Δεν ξέρουμε την αποτελεσματικότητα"
Για την συζήτηση που έχει ξεκινήσει, και σε κάποιες χώρες εφαρμόζεται η αλλαγή της δεύτερης δόσης του εμβολίου της AstraZeneca, η κ. Λινού ανέφερε πως δεν υπάρχει ένδειξη ότι υπάρχουν παρενέργειες, ωστόσο όπως είπε "δεν ξέρουμε την αποτελεσματικότητα" και πρόσθεσε ότι επιστήμονες εξετάζουν τώρα αυτό το θέμα.

Ωστόσο, επισήμανε την σημαντικότητα τού να εμβολιαστούν όλοι και πρόσθεσε από εκεί και πέρα ότι είναι θετικό το γεγονός να μπορούμε να μειώσουμε τις πιθανότητες παρενεργειών από τα εμβόλια και σε αυτό το πλαίσιο δόθηκε η οδηγία το εμβόλιο της AstraZeneca να γίνεται μόνο από άτομα άνω των 60 ετών.

Τέταρτο κύμα πανδημίας
Η ίδια υπογράμμισε πως δεν θεωρεί δεδομένο ότι θα υπάρξει τέταρτο κύμα πανδημίας, τονίζοντας ότι αυτό θα αφορά κυρίως ανεμβολίαστους, ενώ οι εμβολιασμένοι αν νοσήσουν θα έχουν ήπια συμπτώματα. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ