Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ για νέους 18-25 ετών ακόμα και μετά την πρώτη δόση του εμβολίου

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ για νέους 18-25 ετών ακόμα και μετά την πρώτη δόση του εμβολίου

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ για νέους 18-25 ετών ακόμα και μετά την πρώτη δόση του εμβολίου ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός. Το Freedom Pass θα είναι διαθέσιμο στα μέσα Ιουλίου και θα αφορά τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Αρχικά το λόγο πήρε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, από το Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρθηκε σε στοιχεία γύρω από τους εμβολιασμούς στη χώρα μας.

Ο κ. Σκέρτσος έκανε λόγο για «συμπληρωματική στρατηγική» και σημείωσε ότι θα αφορά:
1) Εκστρατείας στοχευμένης ενημέρωσης για εκούσιο εμβολιασμό
2) Μέτρα ενθάρυνσης
3) Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έκανε λόγο για στήριξη της κυβέρνησης σε σύστημα υγείας, εργαζόμενους και επιχειρήσεις και «κράτησε όρθια την Ελλάδα» με πρόγραμμα που ξεπέρασε τα 40 δις. ευρώ.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «επιβράβευση» στους νέους 18-25 ετών για ένα ακόμα «παράθυρο ελευθερίας». Με τη πρώτη δόση εμβολίου, προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ.

«Ήρθε η ώρα η Πολιτεία να επιβραβεύσει τους πολίτες που πέρασαν δύσκολα, τους νέους από 18 έως 25 ετών, τόνισε ακόμα. Από σήμερα ανοίγεται άλλο ένα παράθυρο ελευθερίας. Με την πρώτη δόση θα παίρνουν μια προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ. Μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό θα αξιοποιούν αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι είτε για διακοπές είτε για διασκέδαση».

«Η συγκεκριμένη κάρτα αφορά τους νέους που έχουν εμβολιαστεί και θα εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής. Αξιοποιώντας αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι οι κάτοχοι θα μπορούν να κάνουν πιο άνετες διακοπές, ενώ αποτελεί και ένα κίνητρο για να εμβολιαστούν», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ