Γιώργος Παυλάκης: "Τα κρούσματα θα διπλασιάζονται κάθε εβδομάδα"

Γιώργος Παυλάκης: "Τα κρούσματα θα διπλασιάζονται κάθε εβδομάδα"

Ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, βρέθηκε απαισιόδοξος σχετικά με το ποσοστό των ανεμβολίαστων, καθώς ο ίδιος βλέπει ένα ποσοστό 20% που δεν θα εμβολιαστεί ποτέ και το ποσοστό των παιδιών 15%, σύνολο 35%.

Ενώ ο κ. Παυλάκης, τόνισε πώς, «αν αφεθούν τα πράγματα έτσι όπως είναι, τα κρούσματα θα διπλασιάζονται σχεδόν κάθε εβδομάδα μια».

Ο κ. Παυλάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, προειδοποίησε επίσης και για το τείχος ανοσίας ότι «βλέπω ένα σκληρό πυρήνα 20% που δεν θα εμβολιαστεί ποτέ, τουλάχιστον 20%, αν βάλετε και τα παιδιά στα 15% έχετε ένα 35% της κοινωνίας που δεν πρόκειται πότε… χρειάζεται τουλάχιστον 80% προστασία και πολύ παραπάνω».

Μετάλλαξη Δέλτα και 4ο κύμα
Η μετάλλαξη Δέλτα, εξήγησε ο γιατρός, μεταδίδεται πολύ ευκολότερα από οποιοδήποτε άλλο στέλεχος υπήρχε μέχρι τώρα, κι αυτό το κάνει σχεδόν ανίκητο. Δεν μπορεί να σταματήσει.

«Το τρίτο κύμα ήταν επιπεδομένο επειδή υπήρχε η πλειοψηφία των ανθρώπων που άντεξαν. Το τέταρτο θα είναι χειρότερο, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να μπείτε σε αεροπλάνο με έναν υπερμεταδότη και να μην την πάθετε.

Όταν όλοι βγάζουν τις μάσκες σε ένα εστιατόριο για δέκα λεπτά υπάρχει ένας υπερμεταδότης «θα την πάθουν». Αυτό που έγινε με τα κρούσματα σε ένα πάρτι θα γίνει ο κανόνας σχολίασε δε.

«Σχεδόν όλα τα εμβόλια που έχουμε από καταβολής κόσμου δεν αντιμετωπίζουν τη μόλυνση αντιμετωπίζουν την ασθένεια» διευκρίνισε ο κ. Παυλάκης.

«Κάντε το εμβόλιο»
«Κάντε το εμβόλιο… Οι έγκυες κινδυνεύουν περισσότερο από το γενικό πληθυσμό, δεν κινδυνεύουν από το εμβόλιο έχει δοθεί σε χιλιάδες χιλιάδων εγκύους σε όλα τα στάδια της κύησης δεν έχει κανένα πρόβλημα» τόνισε ο γιατρός.

«Πρέπει να κάνουμε γρήγορες κινήσεις με αυτό τον ιό, χωρίς όλα τα δεδομένα με την εμπειρία και τα μάτια μας όχι να κοιτάμε τι λένε τα κιτάπια...

Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι με 40% εμβολιασμένους άνθρωποι που τη γλιτώσανε στα περασμένα κύματα "θα την πάθουν τώρα", θα υπάρχουν πολλοί θάνατοι θα επιβαρυνθεί πολύ το σύστημα» σημείωσε επίσης. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ