Μόνο για εμβολιασμένους οι κλειστοί χώροι στην εστίαση - Τα νέα μέτρα

Μόνο για εμβολιασμένους οι κλειστοί χώροι στην εστίαση - Τα νέα μέτρα

Μόνο για εμβολιασμένους θα ανοίξει τελικά η εστίαση σε κλειστούς χώρους, στις 16 Ιουλίου, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα και η αύξηση των κρουσμάτων έβαλε στον πάγο τα σχέδια της κυβέρνησης για μεικτούς και αμιγώς για εμβολιασμένους κλειστούς χώρους.

Καθήμενοι μέσα σε μπαρ, καφέ και εστιατόρια θα μπορούν να είναι οι εμβολιασμένοι, οι οποίοι θα απολαμβάνουν το προνόμιο του εσωτερικού χώρου χωρίς να φοράνε μάσκα.

Επιπλέον, στους χώρους ψυχαγωγίας – είτε ανοικτούς είτε κλειστούς – θα επιτρέπονται μόνο καθιστοί πελάτες και όχι όρθιοι για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ακόμα, τα καταστήματα εστίασης θα έχουν πλέον τη δυνατότητα περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων, με τους ελέγχους να είναι αυστηροί ενώ η πληρότητα αναμένεται να φτάσει στο 85%.

Από την Παρασκευή και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους.

Και με αυξημένο, αλλά προκαθορισμένο, αριθμό επισκεπτών. Τότε θα λειτουργεί και η ψηφιακή εφαρμογή που θα πιστοποιεί εύκολα αν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί. Είναι μία πρακτική που ακολουθούν ήδη χώρες όπως η Δανία, η Γερμανία, η Αυστρία και το Λουξεμβούργο.

Σήμερα αναμένεται περαιτέρω εξειδίκευση τον μέτρων ενώ θα παρουσιαστεί το ειδικό app με το οποίο θα γίνεται η αναγνώριση της γνησιότητας των πιστοποιητικών των εμβολιασμένων από τους καταστηματάρχες της εστίασης. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ