Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Στο «κάδρο» οι εκπαιδευτικοί

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Στο «κάδρο» οι εκπαιδευτικοί

Νέα έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού καταγράφεται στη χώρα μας με τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τον εμβολιασμό των πολιτών να προχωράει ενώ στο "κάδρο" φαίνεται πως έχουν μπει οι επόμενες κατηγορίες στις οποίες αναμένεται να γίνει υποχρεωτικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, μετά τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, υπό συζήτηση είναι η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και στους εκπαιδευτικούς.

Ακόμα, στα πανεπιστήμια υπάρχουν σκέψεις για αποκλεισμό από τα αμφιθέατρα των φοιτητών που δεν θα είναι εμβολιασμένοι.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχή με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς γίνεται με τους εργαζόμενους σε δημόσιες και τις ιδιωτικές μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ.

Θα πρέπει το σύνολο του προσωπικού τους να κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου έως τις 16 Αυγούστου. Σε περίπτωση που επιμείνουν στην άρνησή τους θα τεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών.

Επιπλέον καθίσταται υποχρεωτικός εμβολιασμός και για όλους τους νεοεισερχόμενους φιλοξενούμενους στις εν λόγω μονάδες. Τα πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων είναι 50.000 ευρώ στη δομή και 200.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ