Παγώνη: Πρόταση ειδικών για εμβολιασμό των παιδιών στα σχολεία

Παγώνη: Πρόταση ειδικών για εμβολιασμό των παιδιών στα σχολεία

Η Μετάλλαξη Δέλτα στοχεύει στους νέους σύμφωνα με την Πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά κ. Ματίνα Παγώνη, η οποία ζήτησε να εμβολιαστούν οι μαθητές.

Η κακή επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα είναι κάτι που ανέμεναν οι επιστήμονες, δήλωσε η κ. Παγώνη.

"Τα περιμέναμε, από τις επιδημιολογικές μελέτες φαινόταν ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα, μάλιστα είχαμε μιλήσει μέχρι και για 8.000 κρούσματα.

Οι διασωληνωμένοι είναι αναμενόμενο σταδιακά να ανεβαίνουν. Αυξάνονται και οι νεκροί, ενώ πριν 15-20 ημέρες είχαμε μονοψήφιο αριθμό. Αυτοί είναι οι παράγοντες που αξιολουγούνται καθημερινά", τόνισε χαρακτηριστικά.

Να εμβολιαστούν οι μαθητές
"Υπάρχει αύξηση της μεταδοτικότητας 50-70%. Είναι πιο επιθετική και στοχεύει στους νέους. Είναι δύσκολη μετάλλαξη.

Στόχος είναι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας μέσα στον Σεπτέμβριο. Αν ανοίξουμε σχολεία – Πανεπιστήμια χωρίς εμβολιασμό θα έχουμε πρόβλημα. Θέλουμε ποσοστό 80% εμβολιασμένων", υπογράμμισε και αναφέρθηκε στην πρόταση των ειδικών.

"Η πρότασή μας είναι να εμβολιαστούν τα παιδία στα σχολεία. Να υπάρχει μονάδα σε κάθε σχολείο. Οι μελέτες για τα παιδιά 12-17 είναι ασφαλείς."

Αρνητές των εμβολίων
Σχετικά με τους ανεμβολίαστους, ανέφερε πως "οι αρνητές είναι 6-7%. Οι υπόλοιποι που φτάνουν στο 35% – 37% είναι άνθρωποι προβληματισμένοι. Σε αυτούς απευθυνόμαστε και αυτούς προσπαθούμε να πείσουμε επιστημονικά".

"Βλέπουμε εικόνες στα νησιά με κόσμο χωρίς μάσκα και μέτρα. Μια μάσκα δεν πρέπει να έχεις κάποιον από πάνω να σου λέει φόρεσέ την, όταν έχουμε μια μετάλλαξη τόσο μεταδοτική.

Η επιστροφή πρέπει να γίνει με προσοχή, με τεστ", πρόσθεσε για τα νησιά, που παρουσιάζουν έντονο επιδημιολογικό φορτίο και στάθηκε στην εικόνα στα πλοία όπου έχει παρατηρηθεί έλλειψη εφαρμογής των μέτρων, υπογράμμισε η Ματίνα Παγώνη. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ