Λινού: Με αυτά τα μέτρα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία

Λινού: Με αυτά τα μέτρα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία

Για το άνοιγμα των σχολείων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου, μίλησε η Αθηνά Λινού, τονίζοντας πως είναι αναγκαία η λήψη περαιτέρω μέτρων. Η καθηγήτρια επιδημιολογίας πρότεινε τρία μέτρα, τα οποία αν δεν ληφθούν θα ήταν εγκληματικό.

«Δεν μπορούν ν’ ανοίξουν τα σχολεία και ειδικά τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία - που τα παιδιά δεν μπορούν να εμβολιαστούν, καθώς δεν έχει εγκριθεί εμβόλιο - χωρίς να έχει αλλάξει το πρόγραμμα σπουδών ώστε ν’ αυξηθούν τα μαθήματα σε εξωτερικούς χώρους, χωρίς να έχει γίνει εκπαίδευση στους γονείς πώς θα εκπαιδεύσουν τα παιδιά να φορούν τη μάσκα, χωρίς να γίνει αναζήτηση από τους δημάρχους ενός χώρου που να είναι μεγαλύτερος για να πάνε τα μεγάλα τμήματα. Αυτό είναι εγκληματικό», είπε η Αθηνά Λινού.

Για το αν θα πρέπει να φορούν τα παιδιά μάσκα στο διάλειμμα ή όχι, η κ. Λινού σχολίασε:
«Εκείνο που δεν συνειδητοποιεί το υπουργείο ότι έχουμε έναν πολύ πιο μεταδοτικό ιό και ότι μπορεί να πήγαν τα πράγματα σχετικά καλά την προηγούμενη σχολική χρονιά, αλλά τα σχολεία ήταν κλειστά παραπάνω από τη μισή σχολική χρονιά.

Είναι τρομερό το να μην παίρνουμε μέτρα, το ίδιο και για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στους χώρους εργασίας, πρέπει να τεθεί ξανά το θέμα της τηλεργασίας. Είναι δύσκολη η κατάσταση». XX
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ