Ματίνα Παγώνη: «Θα είναι δύσκολα τα φετινά Χριστούγεννα, μεγάλο λάθος το lockdown»

Ματίνα Παγώνη: «Θα είναι δύσκολα τα φετινά Χριστούγεννα, μεγάλο λάθος το lockdown»

Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών και Πειραιώς, τόνισε πως τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι δύσκολα εξαιτίας του κορονοϊού, αλλά χαρακτήρισε και «μεγάλο λάθος» το σενάριο ενός νέου lockdown.

«Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ δύσκολα, lockdown δεν πρέπει να γίνει, θα είναι μεγάλο λάθος. Θα στολίσουμε νωρίς τα σπίτια μας για να αλλάξει η διάθεσή μας, γιατί αν ακούμε κάθε μέρα 7.000 κρούσματα δεν θα αντέξουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega.

«Πέρυσι δεν είχαμε τη μετάλλαξη Delta, φέτος που την έχουμε ακόμα οι περισσότεροι δεν έχουν καταλάβει πόσο επιθετική και μεταδοτική είναι, και ότι γι’ αυτό υπάρχει έξαρση κρουσμάτων.

Αν είχαμε εμβολιαστεί στο 80%, τον στόχο που είχαμε από τέλος Αυγούστου θα ήμασταν ελεύθεροι, θα ήμασταν διαφορετικά. Μετά από δύο χρόνια ο καθένας ξέρει πως πρέπει να συμπεριφερθεί.

Ο καθένας πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες του. Όσοι είναι ανεμβολίαστοι, τους παρακαλώ να εμβολιαστούν για να κάνουμε ωραία Χριστούγεννα», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Παγώνη.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε πως η γρίπη δεν θα είναι όπως πέρυσι, αλλά πολύ πιο διαφορετική.

Επιπλέον, ευχήθηκε να μη φτάσουν οι ανεμβολίαστοι ποτέ σε νοσοκομείο και να μη χρειαστεί να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ.

«Ο εμβολιασμός είναι κάτι που έχουμε εξηγήσει με μελέτες, ασφάλεια και αποτελέσματα. Δεν κρύψαμε ότι μπορεί να κάνει επιπλοκή και είπαμε μάλιστα ποια είναι» κατέληξε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ