Πάσχα - Κορονοϊός: Πώς θα πάμε στην εκκλησία - Τι μέτρα θα ισχύσουν

Πάσχα - Κορονοϊός: Πώς θα πάμε στην εκκλησία - Τι μέτρα θα ισχύσουν

Για τα μέτρα που θα ισχύσουν φέτος το Πάσχα, τόσο ανήμερα όσο και στον επιτάφιο, μίλησε ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης.

Φέτος δεν θα υπάρχουν μέτρα κατά του κορονοϊού, όπως υπήρχαν πέρσι το Πάσχα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Δεν θα υπάρχουν περιορισμοί πέραν αυτών που υπάρχουν σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι φέτος ο Επιτάφιος θα γίνει με κόσμο, ότι θα υπάρχει προσέλευση στις Εκκλησίας. Θα υπάρξει.

Θα υπάρξει σύσταση για μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός αλλά μετά από δύο χρόνια θα είναι ένα Πάσχα πιο κοντά στην κανονικότητα», είπε χαρακτηριστικά στο ΟΡΕΝ ο κ. Πλεύρης.

Μιλώντας γενικότερα για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού ο κ. Πλεύρης είπε ότι «μπαίνουμε σε μια κανονικότητα που έχει μια μετάλλαξη με μεγάλη μεταδοτικόητα που δεν δημιουργεί την ίδια πίεση με τις προηγούμενες ως προς την πίεση από βαριές νοσηλείες. Υπάρχει πίεση στις απλές κλίνες καθώς το ΕΣΥ λειτουργεί και με τα non covid περιστατικά αλλά δεν υπάρχει πίεση στις βαριές νοσηλείες».

Όσον αφορά τη χαλάρωση των μέτρων ο κ. Πλεύρης επανέλαβε ότι αυτό θα γίνει «με βασική ημερομηνία τις αρχές Μαΐου» συμπληρώνοντας ότι «η όποια αποκλιμάκωση του καλοκαιριού θα εξεταστεί στο σύνολό της καθώς οι επιστήμονες είναι επιφυλακτικοί στο σύνολό τους ότι ακόμα και με την ίδια μετάλλαξη επειδή θα μπαίνουμε σε φθινοπωρινούς μήνες σε μεγαλύτερη πίεση». xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ