Πιστοποιητικό νόσησης: Ποιοι πρέπει να το επανεκδώσουν και τι πρέπει να κάνουν

Πιστοποιητικό νόσησης: Ποιοι πρέπει να το επανεκδώσουν και τι πρέπει να κάνουν

Άρση μέτρων η οποία όμως θα έχει ημερομηνία λήξης, αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επομένων ημερών. Τον οδικό χάρτη αποκλιμάκωσης των μέτρων θα περιγράψει ο ίδιος ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, η ημερομηνία έναρξης θα είναι αμέσως μετά την Πρωτομαγιά και η διάρκειά τους έως το τέλος του καλοκαιριού.

Κυβερνητικά στελέχη υπογραμμίζουν σε όλους τους τόνους ότι είναι σφάλμα να ερμηνεύεται ότι η χαλάρωση των μέτρων κατά του κορονοϊού γίνεται για οικονομικούς και μόνο λόγους.

Όπως τόνιζε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Νewsbeast, η άρση (κατάργηση πιστοποιητικού εμβολιασμού – μάσκες) θα γίνει πρωτίστως επειδή το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και γιατί έχουν ανάγκη οι πολίτες να αισθανθούν ότι επιστρέφουν στην κανονικότητα. Κυβέρνηση και ειδικοί είναι επιφυλακτικοί για το φθινόπωρο για πολλούς λόγους. Και ήδη υπάρχει σχέδιο για να μας βρει θωρακισμένους το επόμενο φθινόπωρο και τον προσεχή χειμώνα. Που σημαίνει, ότι η 4η δόση για τον γενικό πληθυσμό είναι μονόδρομος.

Πιστοποιητικό νόσησης: Ποιοι πρέπει να το επανεκδώσουν
Όσοι έχουν περάσει κορονοϊό το προηγούμενο διάστημα θα πρέπει να προχωρήσουν σε επανέκδοση του πιστοποιητικού τους, μετά την απόφαση για αλλαγή στο χρονικό διάστημα ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης.

Τα συναρμόδια υπουργεία με τη νέα ΚΥΑ που εκδόθηκε, αποφάσισαν να επεκτείνουν τη διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού και να συμπορευθούν έτσι με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το πιστοποιητικό νόσησης είχε διάρκεια τριών μηνών και πλέον η διάρκειά του πάει στους έξι.

Μέσα από το gov.gr οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κατεβάσουν εκ νέου το πιστοποιητικό νόσησης, ώστε να εκδοθεί με νέα ημερομηνία λήξης και να το αποθηκεύσουν στη συνέχεια είτε στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού τους τηλεφώνου, είτε να τυπώσουν το έγγραφο και να το έχουν μαζί τους. Αυτό θα γίνει μέσα από την σελίδα https://eudcc.gov.gr/start/.

Οι προϋποθέσεις για να εκδώσει κανείς πιστοποιητικό νόσησης είναι να έχει διενεργηθεί εργαστηριακός έλεγχος με τη μέθοδο PCR εντός 14 ημερών μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο, ενώ για τους πλήρως εμβολιασμένους είναι αρκετό και το rapid test.

Θα χρειαστείτε:
-τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
-τον ΑΜΚΑ σας. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ