Μειώνονται τα rapid test των εργαζομένων

Μειώνονται τα rapid test των εργαζομένων

Τον οδικό χάρτη της επιστροφής στην κανονικότητα παρουσίασε ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης ο οποίος μεταξύ άλλων ανακοίνωσε και επίσημα τη μείωση των rapid test από δυο σε ένα την εβδομάδα από 1η Μαΐου για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων στους χώρους εργασίας.

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι η ημέρα κατά την οποία οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν το rapid test και να δηλώνεται στη σχετική πλατφόρμα ΕΡΓΑΝΗ.

Παράλληλα ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε οτι καταργείται η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους από την 1η Μαΐου έως τις 31 Αυγούστου στο πλαίσιο των νέων μέτρων αναφορικά με τον κορoνοϊό τα οποία τίθενται σε ισχύ.

Παράλληλα, αίρεται από την 1η Ιουνίου η χρήση μάσκας, ενώ καταργούνται τα self-test για μαθητές και καθηγητές, οι οποίοι θα γυρίσουν από τις διακοπές του Πάσχα δίχως να είναι υποχρεωμένοι να διεξάγουν self-test.

Η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους θα παραμείνει έως τις 31 Μαΐου.

Ο Υπουργός Υγείας τόνισε οτι τα πάντα θα επανεξεταστούν από τα τέλη Αυγούστου ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ