Παγώνη για νέα μέτρα κορονοϊού: «Ο κόσμος έχει πλέον κουραστεί»

Παγώνη για νέα μέτρα κορονοϊού: «Ο κόσμος έχει πλέον κουραστεί»

Για τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού ενόψει του φθινοπώρου, που φημολογούνται τις τελευταίες ημέρες μίλησε η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κ. Ματίνα Παγώνη. «Ο κόσμος έχει πλέον κουραστεί» είπε χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, τόνισε ότι ακόμη και τώρα που είναι καλοκαίρι θα πρέπει να φοράμε την προστατευτική μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός.

Επίσης, αναφερόμενη στην πορεία της πανδημίας στη χώρα, η Ματίνα Παγώνη εξήγησε μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί», πως είναι ενθαρρυντικό ότι στα τελευταία στοιχεία είδαμε μια μείωση των κρουσμάτων της τάξης του 10% ενώ υπάρχουν αρκετοί ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό, αλλά η κατάσταση στις ΜΕΘ είναι διαχειρίσιμη, όπως τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Ωστόσο, χτύπησε το «καμπανάκι» του κινδύνου για την υποπαραλλαγή 5 της Όμικρον λέγοντας πως μπορεί να μην είναι τόσο επικίνδυνη για την ανθρώπινη ζωή, αλλά είναι εξαιρετικά μεταδοτική, προσθέτοντας πως ένα μεγάλο πρόβλημα είναι αυτό του long covid που ταλαιπωρεί ακόμη και 1 χρόνο μετά το 30% όσους περνούν κορονοϊό, «αποδεικνύοντας πόσο λάθος είναι το σκεπτικό ''ας κολλήσω κορονοϊό να τον περάσω να τελειώνω με αυτό''».

Τέλος, αναφέρθηκε στα νέα εμβόλια κατά του κορονοϊού και είπε πως δεν θα είναι έτοιμα τον Σεπτέμβριο αλλά θα φτάσουν στη χώρα μας περίπου στα τέλη του Οκτώβρη, ίσως και Νοέμβριο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να παραμελήσουμε τον εμβολιασμό και θα πορευτούμε με αυτά που έχουμε. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ