Παγώνη για μέτρα κορονοϊού: "Δεν μπορείς να πεις στον Έλληνα υποχρεωτικά"

Παγώνη για μέτρα κορονοϊού: "Δεν μπορείς να πεις στον Έλληνα υποχρεωτικά"

Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κ. Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε στα 2.800 εμβόλια που θα φτάσουν σήμερα στη χώρα μας και θα προοριστούν για κρούσματα Ευλογιάς των Πιθήκων, και μόνο για τις ευπαθείς ομάδες.

Μάλιστα, τόνισε πως δεν θα πρέπει να υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατί μόλις 48 περιστατικά εμφανίστηκαν σε όλη τη χώρα και η συγκεκριμένη νόσος δεν μεταδίδεται όπως ο κορoνοϊός.

«Γνωρίζουμε πως να διαχειριστούμε τη νόσο που προέρχεται από το Κονγκό. Γνωρίζουμε την χαρακτηριστική κλινική εικόνα για τους ασθενείς με τις δερματικές αλλοιώσεις.

Εκεί κολλάς όταν έρθεις σε επαφή με αυτούς τους ασθενείς και ειδικά με τις δερματικές αλλοιώσεις. Δηλαδή δεν χρησιμοποιείς τα ίδια σεντόνια τις ίδιες πετσέτες, δεν τον ακουμπάς. Δεν έχει καμία σχέση με το πρω μεταδίδεται με τον κορoνοϊό», ανέφερε η κ.Παγώνη.

Επιπλέον, η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε στον κορoνοϊό, τονίζοντας ότι γυρνώντας από τις διακοπές «όλοι πρέπει να κάνουμε τεστ γιατί γυρνάμε σε οικογένειες», ενώ επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας η λέξη υποχρεωτικότητα είναι κάτι που δεν ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα: «Δεν μπορείς να πεις στον Έλληνα υποχρεωτικά. Δεν μπορείς να πεις μέτρο κλπ. Εμείς του κουνούσαμε το δάχτυλο».

Πλέον, η χώρα αναμένει μια ακόμη υποπαραλλαγή, τον Κένταυρο, η οποία δεν έχει περάσει ακόμα τα σύνορα, αλλά περίπου τέλος Αυγούστου με μέσα Σεπτέμβρη θα εμφανιστεί και τα πρώτα περιστατικά υπολογίζονται προς το τέλος Σεπτέμβρη.

Όσον αφορά τα εμβόλια για τον κορoνοϊό ανέφερε: «Τα εμβόλια θα έρθουν τέλος Οκτώβρη, αρχές Νοέμβρη. Όσοι δεν κάνουν την 4η δόση να την κάνουν. Οι άνω των 60 επειδή έχουν επιβαρυμένο οργανισμό θα πρέπει να κάνουν την 4η δόση, το ταχύτερο. Όλα τα εμβόλια είναι για σοβαρή νόσηση». xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ