Ματίνα Παγώνη: Δεν θέλουμε έξαρση της γρίπης και κορονοϊός να συνυπάρχουν

Ματίνα Παγώνη: Δεν θέλουμε έξαρση της γρίπης και κορονοϊός να συνυπάρχουν

«Τον Δεκέμβριο ξεκινά η έξαρση της γρίπης. Δεν θέλουμε να συμπέσει με κορονοϊό και υποπαραραλλαγές γιατί όσες αντοχές και αν έχει ένας οργανισμός, θα πιεστεί», επισήμανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κ. Ματίνα Παγώνη μιλώντας για την πορεία της πανδημίας.

Για το επικαιροποιημένο εμβόλιο η κ. Παγώνη είπε μιλώντας στο Mega πως «για τους άνω των 60 ετών, καλό είναι να το προγραμματίσουν, και να το κάνουν.

Οι κάτω των 60 ετών μπορούν να το κάνουν με λίγο πιο αργούς ρυθμούς και συγχρόνως, τέλος Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη να προγραμματίσουμε και το εμβόλιο της γρίπης. Μην το ξεχνάμε, δεν φοράμε μάσκες. Η γρίπη υπήρχε και το καλοκαίρι, αντιμετωπίσαμε πολλά περιστατικά».

Για το εάν γίνεται συγχρόνως το εμβόλιο της γρίπης και το επικαιροποιημένο, η Ματίνα Παγώνη είπε ότι γίνεται αλλά «γιατί να έχει κάποιος αυτό το “στρες” και να πάει να κάνει 2 εμβόλια την ίδια μέρα».

«Δεν περνάμε βαριά όλα αυτά τα κύματα, γιατί ο κόσμος έχει εμβολιαστεί. Την τέταρτη δόση την κάναμε οι άνω των 60 ετών γιατί μειώνονται τα ποσοστά βαριάς νόσησης και θανάτων.

Είναι οι άνω των 60 που πρέπει να το επισπεύσουν, οι κάτω των 60 ετών με υποκείμενα νοσήματα, οι έγκυοι και όλοι όσοι έρχονται σε επαφή με νοσοκομεία και γηροκομεία.

Εκεί, το ιικό φορτίο είναι αρκετά υψηλό. Στην αρχή, πάντα υπάρχουν πράγματα που μπλοκάρουν. Σημασία έχει να επιμείνουμε για να κλείσουμε και να πάμε να το κάνουμε» κατέληξε για πιθανόν προβλήματα στην πλατφόρμα των ραντεβού. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ