ΕΠΑΛ Φαρσάλων: Παρασκευές διατροφικών και φαρμακευτικών προϊόντων στο Εργαστήριο Τεχνολογίας Τροφίμων

ΕΠΑΛ Φαρσάλων: Παρασκευές διατροφικών και φαρμακευτικών προϊόντων στο Εργαστήριο Τεχνολογίας Τροφίμων

Στα πλαίσια του μαθήματος Τεχνολογίας Τροφίμων οι μαθητές και οι μαθήτριες του τομέα γεωπονίας τροφίμων και περιβάλλοντος του ΕΠΑΛ Φαρσάλων υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Καρατζιά Αθηνάς - Ελένης, Γκουντίκα Αστέριου, Πάνου Κωνσταντίνου και Σταφύλη Νικολάου παρασκεύασαν διαφόρων τύπων κηραλοιφές (με βαλσαμόλαδο, ελαιόλαδο, βιταμίνη Ε), μαρμελάδες φρούτων (κυδώνι, μύλο), γλυκό κυδώνι και λικέρ ρόδι.

Η δράση έλαβε χώρα στο νέο εργαστηριακό χώρο, ο οποίος λειτουργεί από την προηγούμενη σχολική χρονιά στο σχολείο μας, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας.

Τις πρώτες ύλες προμήθευσαν τόσο οι ίδιοι οι μαθητές όσο και ο δήμος Φαρσάλων και τα προϊόντα θα διατεθούν προσεχώς σε πολίτες της πόλης.

Είναι βέβαιο ότι οι μαθητές μέσα από τη συγκεκριμένη δράση αποκόμισαν γνώση και εμπειρία αλλά και πολλά ερεθίσματα για περαιτέρω ενασχόληση και αξιοποίηση τους σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Απώτερος στόχος του project είναι να συγκεντρωθεί ένας ικανός αριθμός συνταγών για τη δημιουργία ηλεκτρονικού βιβλίου τοπικών παραδοσιακών συνταγών.

Το επόμενο διάστημα ο τομέας γεωπονίας στα πλαίσια των διδακτικών αντικειμένων του σχεδιάζει:
- την παρασκευή (απόσταξη) αιθέριων ελαίων από αρωματικά φυτά στο Εργαστήριο Τεχνολογίας Τροφίμων.

Στα πλαίσια αυτού θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση, η οποία θα είναι ανοιχτή προς το κοινό, στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων.

Εισηγητές στην εκδήλωση θα είναι καθηγήτρια Γεωπονικού Πανεπιστημιακού τμήματος, ειδική στα αρωματικά φυτά και εξειδικευμένος Γεωπόνος, σύμβουλος - μελετητής ο οποίος θα καλύψει την πλευρά των επιδοτήσεων - ενισχύσεων των συγκεκριμένων καλλιεργειών.

- επίδειξη μαγειρικής τέχνης από εξειδικευμένο, αναγνωρισμένο σεφ σε χώρο επαγγελματικής κουζίνας. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ