Οικονομική Επιτροπή: Βροντερό “ΟΧΙ” από Ε. Κατσιαούνη στις απευθείας αναθέσεις έργων του Δημάρχου

Οικονομική Επιτροπή:  Βροντερό “ΟΧΙ” από Ε. Κατσιαούνη στις απευθείας αναθέσεις έργων του Δημάρχου

Την Τρίτη το μεσημέρι συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου με τα κάτωθι έντεκα θέματα για συζήτηση και λήψη αποφάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Ιορδάνης Εσκίογλου, εισηγήθηκε ότι η ταχύτερη υλοποίηση των έργων (μελέτες) γίνεται με την μέθοδο των απευθείας αναθέσεων και για τους λόγους αυτούς επιδιώκει να παρακάμπτει διαγωνισμούς.

Η συγκεκριμένη εισήγηση βρήκε αντίθετο τον κ. Ευάγγελο Κατσιαούνη ο οποίος και καταψήφισε τις εγκρίσεις αυτές καθόσον δεν αποτελούν διαφάνεια στις διαδικασίες.

“Οι απευθείας αναθέσεις δεν φέρνουν εκπτώσεις έτσι ώστε να εξοικονομούν χρήματα των δημοτών”, εξήγησε ο κ. Κατσιαούνης.

Παράλληλα, ο κ. Κατσιαούνης τόνισε ότι ο Δήμος έχει φέρει πολλές φορές αιτήσεις για παρατάσεις έργων κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις απευθείας αναθέσεις που επιδιώκει εφόσον γίνονται αποκλειστικά και μόνο με την αιτία του κατ’επείγοντος.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΘΕΜΑ 1o: Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 150.000,00€ για το "Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από Θεομηνίες στους ΟΤΑ α και β βαθμού της Χώρας".

ΘΕΜΑ 2o: Αποδοχή των όρων για τη λήψη τοκοχρεωλυτικού δανείου από το Τ.Π.Δ. για το έργο "Πύργος Καραμίχου Δήμου Φαρσάλων".

ΘΕΜΑ 3o: Απόδοση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το 25% του ημερήσιου τέλους είσπραξης προσερχόμενων στη λαϊκή αγορά του Δήμου Φαρσάλων για διάστημα 01.12.2022 μέχρι 31.12.2022.

ΘΕΜΑ 4o: Καθορισμός των όρων διαγωνισμού για την εκμίσθωση κυλικείου Λαϊκής Αγοράς Φαρσάλων.

ΘΕΜΑ 5o: Έγκριση ή μη του 1ου πρακτικού ηλεκτρονικού διαγωνισμού του έργου "Υλοποίηση μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες".

ΘΕΜΑ 6o: Έγκριση ή μη του 1ου πρακτικού ηλεκτρονικού διαγωνισμού του έργου "Ασφαλτοστρώσεις και αποκαταστάσεις οδών Δήμου Φαρσάλων".

ΘΕΜΑ 7o: Έγκριση ή μη του 1ου πρακτικού ηλεκτρονικού διαγωνισμού του έργου "Διαμόρφωση κεντρικής τάφρου Πολιτιστικού με ζαρζανέτια".

ΘΕΜΑ 8o: Έγκριση ή μη του 2ου πρακτικού ηλεκτρονικού διαγωνισμού του έργου "Εργασίες ανακαίνισης των ΚΕΠ του Δήμου Φαρσάλων".Τα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.

ΘΕΜΑ 9o: Έγκριση της μελέτης με αριθμό 1/2023 με τίτλο "Επέκταση φωτισμού στην Περιφερειακή οδό Φαρσάλων".

ΘΕΜΑ 10o: Έγκριση μελέτης με αριθμό 4/2023 με τίτλο Συντήρηση υποδομών κοινότητας Σκοτούσας (Κοινοτικό κατάστημα - Πλατεία).Τα θέματα ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία.

ΘΕΜΑ 11o: Ορισμός πληρεξούσιου Δικηγόρου για υποθέσεις Δήμου.Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα. xx
Πηγή: Εφημερίδα "Νέα Φάρσαλα"
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ