Δημοτικό Συμβούλιο: Στον "αέρα" ο δρόμος Φάρσαλα - Λάρισα;

ΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ  ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ; ΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ;

Το βράδυ της προηγούμενης Τρίτης (28 Φεβρουαρίου) πραγματοποιήθηκε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου προέδρευσε η νέα εκλεγμένη Πρόεδρος κ. Βάϊα Αρσενοπούλου, η οποία και κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης.

Έτσι, με την έναρξη της συνεδρίασης η κ. Αρσενοπούλου έδωσε το λόγο στον Δήμαρχο κ. Ιορδάνη Εσκίογλου να ενημερώσει το Σώμα με θέματα που αφορούν την επαρχία μας.

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΕΣΚΙΟΓΛΟΥ
Ο κ. Εσκίογλου δήλωσε ότι παρευρέθηκε στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Λάρισα και συγκεκριμένα σε σύσκεψη με υπουργούς, αιρετούς της Περιφέρειας και Δημάρχους.

Εκεί είχε την ευκαιρία, όπως δηλώνει ο ίδιος, να ζητήσει χρηματοδότηση της τάξεως των 500.000 ευρώ για έργα και άλλα 150.000 ευρώ για αποκαταστάσεις έργων λόγω του “Ιανού”.

ΜΑΡΙΑ ΙΦΟΥ
Κατόπιν αυτής της ενημέρωσης, η κ. Μαρία Ίφου ρώτησε τον ίδιον εάν η συζήτηση έγινε προφορικώς διότι κάτι τέτοιο δεν συνηθίζεται.

Η κ. Ίφου είπε δε ότι σε τέτοιου είδους συσκέψεις, το ορθό είναι να προσκομίζεται φάκελος με συγκεκριμένα αιτήματα στους αρμόδιους έτσι ώστε να έχει τουλάχιστον κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Στην τοποθέτηση της κ. Ίφου, ο κ. Εσκίογλου άφησε να εννοηθεί ότι έπραξε κάτι τέτοιο με τρόπο “κρυφό”.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΣΑΓΙΑΝΝΗΣ
Στη συνέχεια το λόγο ζήτησε και πήρε ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Μπασαγιάννης ο οποίος έκανε αναφορά για την αθλητική δράση του αγώνα “Μυρμιδόνων Άθλου” που θα λάβει χώρα στις 19 Μαρτίου.

Η μεγάλη επιτυχία που σημείωσε ο Αχίλλειος Άθλος από την έναρξή του, φαίνεται ότι δίνει τον δρόμο να σημειώσει άλλη επιτυχία ο Μυρμιδόνων Άθλος, καθώς ολοένα και περισσότερο μεγαλώνει η συμμετοχή των Φαρσαλινών και όχι μόνο.

Παράλληλα ο άτυπος Σύλλογος “Running Team Farsala” πολυπληθαίνει και λαμβάνοντας υπόψιν αυτά τα γεγονότα ο κ. Μπασαγιάννης προέβαλε σύντομο διαφημιστικό βίντεο για τους αγώνες.

Με την λήξη του βίντεο, ο κ. Μπασαγιάννης εξήγησε πως ήδη έχουν οριοθετηθεί 4 μονοπάτια για τον αγώνα στο Αλσύλλιο τα οποία καταλήγουν στο παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία.

Οι σκέψεις του Αντιδημάρχου ήταν να δοθούν τα συγκεκριμένα μονοπάτια προς συντήρηση και καθαρισμό σε διάφορους Συλλόγους. Εξήγησε δε, ότι το κάθε μονοπάτι είναι ξεχωριστό όσον αφορά θέα και βλάστηση.

ΑΡΗΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
Στο σημείο αυτό το λόγο ζήτησε και πήρε ο κ. Άρης Καραχάλιος ο οποίος συνεχάρη τους συντελεστές για το βίντεο και ευχήθηκε καλή επιτυχία στη δράση.

Πρότεινε ωστόσο ότι θα μπορούσε να γίνει και χρήση εκπαιδευτικών διαδρομών συνδυάζοντας την ιδιαιτερότητα της χλωρίδας και πανίδας του Αλσυλλίου μας με μνημεία.

Στη συνέχεια ο κ. Καραχάλιος αναφέρθηκε σε επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή και αφορά το δρόμο Φάρσαλα - Λάρισα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Καραχάλιος είπε ότι παρά τους πανηγυρισμούς του παρελθόντος ο δρόμος Φάρσαλα-Λάρισα δείχνει “να έχει ξεχαστεί”.

Για τους λόγους αυτούς ζήτησε ενημέρωση ως προς το στάδιο που βρίσκεται το πολυπόθητο αυτό έργο καθώς η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει δηλώσει ότι οι μελέτες τελείωσαν.

“Εάν οι μελέτες έχουν τελειώσει και έχουν παραδοθεί στο Υπουργείο, θα έχει βγει κόστος για το συνολικό έργο, και μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακούσει κάτι τέτοιο”, δήλωσε ο κ. Καραχάλιος.

“Εάν είχαν παραδοθεί οι μελέτες θα το είχε ανακοινώσει επίσημα και η Περιφέρεια”, εξηγεί παράλληλα.

ΜΑΡΙΑ ΙΦΟΥ
Στις τοποθετήσεις της η κ. Ίφου επανέφερε το θέμα με τους μουσικούς που είναι απλήρωτοι από τον Δήμο εδώ και 7 μήνες, και αυτό από λάθος του Δήμου, και είπε ότι θα μπορούσε ο Δήμος να επανορθώσει προσλαμβάνοντάς τους την Τσικνοπέμπτη.

ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΖΟΓΙΑΣ
Απαντώντας στην τοποθέτηση της κ. Ίφου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γκατζόγιας είπε ότι το σχήμα αυτό δεν ήταν ελεύθερο καθώς επικοινώνησε μαζί τους, κάτι που εντέλλει διέψευσε ότι συνέβη κατηγορηματικά η κ. Ίφου.

Θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε με το 2ο θέμα που αφορούσε τον Προσδιορισμό πρόσθετων προσόντων για τις εγκριθείσες θέσεις μόνιμου προσωπικού στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων για το έτος 2023.

Η συζήτηση για το θέμα αυτό κατόπιν εισήγησης της υπευθύνου κ. Ελένης Μπαχατίρογλου, έδειξε ότι από τις πέντε περίπου προσλήψεις, οι δύο διέθεταν πρόσθεντα προσόντα.

Με τις ερωτήσεις του κ. Καραχάλιου για τις δύο θέσεις αυτές, μηχανικός - μηχανολόγος και λογιστής, φάνηκε σε όλους ότι μάλλον “καθρεπτίζουν” ειδικούς υποψηφίους για τις θέσεις.

Ζήτησε δε ο κ. Καραχάλιος, εάν το Υπουργείο επιβάλλει αυτά τα πρόσθετα προσόντα ή αν τα καθορίζει ο Δήμος, με την υπεύθυνη να απαντά ότι εάν θέλει τα καθορίζει ο Δήμος.

Στα πρόσθετα προσόντα διαπιστώθηκαν λεπτομέρειες όπως π.χ. ένα χρόνο προϋπηρεσία, σχολές, ξένες γλώσσες και άλλα που περιορίζουν τον αριθμό υποψηφίων που θα αιτηθούν τις θέσεις αυτές.

Ο κ. Καραχάλιος ζήτησε όμως από την κ. Μπαχατίρογλου αν οι προσλήψεις είναι υπηρεσιακές ή πολιτικές, με την ίδια να απαντά με ασάφεια, όμως να ομολογεί ότι την βοήθησε σε αυτά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Γούσιας και ο Δήμαρχος!

Στο σημείο αυτό ο κ. Καραχάλιος είπε, “Αυτή η απάντηση μου αρκεί και δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο”.

Η Αντιδήμαρχος κ. Σοφία Χατζηπλή παίρνοντας το λόγο είπε ότι είναι αδιανόητο και αστείο να πιστεύει κανείς από το Σώμα ότι οι προλήψεις του Δήμου “καθρεπτίζουν” συγκεκριμένους υποψηφίους. Δήλωσε ότι οι αιρετοί του Δήμου δεν παίζουν με το θέμα της ανεργίας και πολύ περισσότερο με ζητήματα προσλήψεων.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΘΕΜΑ 1ο: Ψήφισμα έκφρασης συμπαράστασης στους πληγέντες λαούς της Τουρκίας και Συρίας, από τον σεισμό.

ΘΕΜΑ 2ο: Προσδιορισμός πρόσθετων προσόντων για τις εγκριθείσες θέσεις μόνιμου προσωπικού στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων για το έτος 2023.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση υποβολής αιτήματος προς την Δ.ΥΠ.Α. για την έγκριση θέσεων απασχόλησης μέσω του προγράμματος επιχορήγησης 10.000 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών.
Τα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση της έκθεσης εσόδων - εξόδων Δ' τριμήνου ελέγχου υλοποίησης του προϋπολογισμού του Δήμου, οικονομικού έτους 2022.
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (παράταξη κ. Καραχάλιου, Γιάννης Γκέβρος, Δέσποινα Συροπούλου).

ΘΕΜΑ 5ο: Τροποποίηση τις με αριθ. 8413/30.06.2022 σύμβασης για “Προμήθεια γάλακτος για το εργατοτεχνικό προσωπικού του Δήμου”.

ΘΕΜΑ 6ο: Παράταση συμβατικής προθεσμίας για “Υποστηρικτική υπηρεσία για την συμπλήρωση της αίτησης προς υποβολή στο Υ.Π.Α.Α.Τ. φακέλου προς έγκριση Εγγυημένου Ιδιότυπου Παραδοσιακού προϊόντος Χαλβάς Φαρσάλων Σαπουνέ”.

ΘΕΜΑ 7ο: Ορισμός υπόλογου και υπεύθυνου διαχείρισης του τραπεζικού λογαριασμού για συγχρηματοδοτούμενα έργα.

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση της αριθ. 11/2023 απόφασης του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων (Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Δ.Φ.) με θέμα: “Τροποποίηση της υπ΄ αριθ. αποφ. 4/2019 και εκ νέου δημιουργία νέων τμημάτων υποδομής στη Μουσική Σχολή του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Δ.Φ.”.

ΘΕΜΑ 9ο: Λήψη απόφασης για αντικατάσταση μέλους σε Διοικητικά Συμβούλια και επιτροπές, μετά από την ανεξαρτητοποίηση Δ.Σ..

Τα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.


 


 XX
Πηγή: Εφημερίδα "Νέα Φάρσαλα"
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ