Για τα περί πρόσθετων προσόντων στις νέες προσλήψεις του Δήμου Φαρσάλων

Για τα περί πρόσθετων προσόντων στις νέες προσλήψεις του Δήμου Φαρσάλων

Δικαιολογημένες φαίνεται να είναι οι ενστάσεις των αντιπολιτευτικών παρατάξεων στη πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με το θέμα των προσλήψεων.

Το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή προχωρά σε 5 νέες προσλήψεις μονίμου προσωπικού προσθέτοντας επιπλέον προσόντα, δείχνει να αφήνει αιχμές όπου ενδέχεται να “φωτογραφίζει” συγκεκριμένους υποψηφίους.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι θα μπορούσε οι αρμόδιοι του Δήμου να παραλείψουν αυτά τα πρόσθετα προσόντα για να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή υποψηφίων και να κριθούν από τον ΑΣΕΠ οι καταλληλότεροι.

Διαπιστώνει κανείς ότι στις δύο προσλήψεις γίνεται λόγος για άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας, (εάν και ο εξωτερικός τουρισμός δεν φτάνει στην επαρχίας μας), ενώ για την πρόσληψη του οικονομολόγου ζητείται απλά καλή γνώση Αγγλικής γλώσσας.

Όπως έχουμε τονίσει στο παρελθόν, είναι κρίμα αν μη τι άλλο ντροπή να “παίζουν” κάποιοι με το ευάλωτο θέμα της ανεργίας τη στιγμή που οι μακροχρόνια άνεργοι στα Φάρσαλα πολυπληθαίνουν.

Είναι επίσης κρίμα να μη υπάρχει απόλυτη διαύγεια και σε άλλα θέματα, όπως εκμισθώσεις αγροτεμαχίων που ανακοινώνει ο Δήμος και δεν δημοσιεύονται στον τοπικό τύπο παρά μόνο σε εφημερίδες της Λάρισας, και μάλιστα εφημερίδες που δεν κυκλοφορούν στα Φάρσαλα!

Οφείλουν να κατανοήσουν οι αιρετοί αλλά και οι πλέον αρμόδιοι ότι οι διαδικασίες με απόλυτη διαφάνεια βρίσκουν σύμφωνους όλους τους πολίτες, ειδάλλως το μόνο που μένει να εννοηθεί είναι αιχμές που αιωρούνται και ενδεχομένως κρύβουν “σκοτεινές” διαδικασίες.

ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΝΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ
Για την θέση ΠΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ εισηγούμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο ως προσόντα διορισμού:
α) τον Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών συναφή με το πτυχίο,
β) την Άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας,
γ) την εμπειρία σε τεχνικά έργα δύο (2) τουλάχιστον ετών.

Για την θέση ΠΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ εισηγούμαστε ως προσόντα διορισμού
β) τον Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Έργων,
α) την Άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας,
γ) την εμπειρία στην διαχείριση και υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων δύο (2) τουλάχιστον ετών.

Για την θέση ΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ως προσόντα διορισμού καθορίζονται τα εξής:
α) Άδεια Λογιστή Φοροτεχνικού Α΄ Τάξης,
β) την εμπειρία τουλάχιστον ενός (1) έτους σε τήρηση βιβλίων Γ΄ Κατηγορίας Κ.Β.Σ. μετά τη λήψη άδειας λογιστή φοροτεχνικού Α Τάξης,
γ) τη γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: επεξεργασίας κειμένου, υπολογιστικών φύλλων και υπηρεσιών διαδικτύου,
δ) την καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ