Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων


Ανακοινώνεται ότι από 16 Ιουλίου 2018 ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων που υλοποιεί η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Φαρσάλων – ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ στεγάζεται στο Ισόγειο του Δημαρχιακού Καταστήματος στην Πλατεία Δημαρχείου στα Φάρσαλα.

Το Παράρτημα ΡΟΜΑ του Κέντρου Κοινότητας στεγάζεται στην Γ' πτέρυγα Εργατικών Κατοικιών (Λυόμενα οικισμού Ρομά), στα Φάρσαλα.

Η δομή εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων, είναι μια δομή κοινωνικής προστασίας και οι παρεχόμενες υπηρεσίες κινούνται σε τρεις (3) άξονες και αφορούν:
• την υποδοχή – ενημέρωση και υποστήριξη των πολιτών,
• τη συνεργασία και διασύνδεση με υπηρεσίες, φορείς και δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας που αναπτύσσονται, είτε στην περιοχή είτε στην περιφέρεια είτε σε εθνικό επίπεδο.
• Την παροχή υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων και την ένταξη στην αγορά εργασίας.

Οι υπηρεσίες του Κέντρου Κοινότητας απευθύνονται:
• σε πολίτες που κατοικούν στο Δήμο Φαρσάλων,
• σε ωφελούμενους του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης»,
• σε άτομα ή οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού,
• γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (ΑΜΕΑ, άνεργοι/ες, μονογονεϊκές οικογένειες κ.λ.π).

Το Κέντρο Κοινότητας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Φαρσάλων του Δήμου Φαρσάλων (ΥΠΟΕΡΓΟ 1) στελεχώνεται από μία Ψυχολόγο και μία Κοινωνική Λειτουργό.
Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι: 24913 50163.
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Το παράρτημα ΡΟΜΑ του Κέντρου Κοινότητας (ΥΠΟΕΡΓΟ 2) στελεχώνεται από μία Κοινωνιολόγο, μία Νοσηλεύτρια, μία Δασκάλα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και ένα Διαμεσολαβητή.
Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι: 24910 25805.
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Το Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί καθημερινά στις εργάσιμες ημέρες και ώρες λειτουργίας από 07:30π.μ – 15:30μ.μ. Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται από τις 08:30π.μ – 13:00μ.μ.

back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ