Ευχαριστίες και παράπονα από τον Πρόεδρο του Σταυρού: “Σηκώνει τα χέρια ψηλά” για το πρόβλημα της υπόγειας διάβασης

Ευχαριστίες και παράπονα από τον Πρόεδρο του Σταυρού: “Σηκώνει τα χέρια ψηλά” για το πρόβλημα της υπόγειας διάβασης

Αυτό που δείχνει η δήλωση του Προέδρου της Κοινότητας Σταυρού κ. Μιχάλη Στάϊκου είναι οι απεγνωσμένες προσπάθειες για τη λύση ενός έντονου προβλήματος που μέσα σε μία μέρα θα μπορούσε να είχε λυθεί!

Το γεγονός ότι η πλημμυρισμένη υπόγεια διάβαση χωρίζει τους δύο οικισμούς με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα έντονο πρόβλημα δείχνει ότι δεν “ιδρώνουν τα αυτιά” του Δήμου.

Ο ίδιος μέσα από ανάρτησή του σε κοινωνικό δίκτυο μας δείχνει την οργή και αγανάκτισή του, εάν και παράλληλα προσπαθεί να μην "ταράξει τα νερά". Εκφράζει ξεκάθαρα την ανησυχία του για την αποκατάσταση του έντονου αυτού προβλήματος.

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε όμως, πως είναι δυνατόν να ευχαριστείς τον Δήμαρχο κ. Ιορδάνη Εσκίογλου για την εντολή του να γίνουν οι απαραίτητες τομές όπου έπρεπε για να φύγουν τα νερά, ενώ παράλληλα δηλώνεις ότι υπήρξαν περιπτώσεις που ο Δήμος ήταν απών;

Πόσο καλά γνωρίζει την Κοινότητα ο Δήμαρχος έτσι ώστε να δώσει τις κατάλληλες εντολές για να φύγουν τα νερά;

Και ορθά πράττει ο Πρόεδρος της Κοινότητας που μέσα από αυτήν την ανάρτησή του ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στην αποκατάσταση της Κοινότητας, σ' αυτούς που έσωσαν ζωές αλλά και όλους όσους συνεισφέραν στην προσπάθεια να επουλώσουν τις πληγές.

Πιστεύουμε ότι εάν και οι αρμοδιότητες του κάθε Προέδρου σε Κοινότητες είναι μειωμένες, οφείλουν όλοι να εκφράσουν τα παράπονά τους χωρίς κανένα απολύτως δισταγμό, διότι υπόλογοι οποιασδήποτε κατάστασης είναι οι συγχωριανοί του.

Δεν γίνεται “ομελέτα χωρίς να σπάσουμε τα αυγά”, και σε καμία περίπτωση δεν έχει χώρο η πολιτική.

Κατόπιν και με δική μας πρωτοβουλία παρουσιάζουμε την ανάρτηση του Προέδρου.xx

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Στις 19 Σεπτεμβρίου το χωριό μας, όπως και πολλά χωριά του δήμου Φαρσάλων, έπαθε ανυπολόγιστες ζημιές σε σπίτια και καλλιέργειες από την πρωτοφανή πλημμύρα.

Προσπάθησα να εξυπηρετήσω όλους τους συγχωριανούς, άκουσα τα αιτήματα και τα παράπονά σας και τα μετέφερα στους αρμόδιους φορείς γιατί ως γνωστόν μόνο αυτό μπορώ να κάνω καθότι ο τίτλος μου είναι απλά διακοσμητικός.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω κι εγώ μέσα από δω όλους όσους μου πρόσφεραν την βοήθειά τους αλλά να κάνω και τα παράπονά μου για να ενημερωθείτε όλοι.

Καταρχάς ευχαριστώ το Δήμαρχο για την εντολή του να γίνουν οι απαραίτητες τομές όπου έπρεπε για να φύγουν τα νερά.

Επίσης ευχαριστώ τους Σωτήρη Γκριτζαλή και Γιώργο Χατζηγιάννη που με τα μηχανήματά τους έκαναν όλες τις ενέργειες να αποφύγουμε τα χειρότερα καθώς και για την απομάκρυνση όλων των απορριμμάτων.

Ευχαριστώ τον τοπικό σύμβουλο και αντιπρόεδρο της κοινότητας κ. Αντρέα Ταστεμερίδη γιατί όλες αυτές τις μέρες ήταν τα πόδια και τα χέρια μου στο μισό χωριό καθώς ήταν αδύνατο να βρίσκομαι παντού την ίδια ώρα. Ακόμη ευχαριστώ και τα κορίτσια του τοπικού συμβουλίου Νατάσα Ταστεμερίδη και Πένη Αρκουμάνη για τις φορές που με βοηθησαν.

Τα παιδιά της Πυροσβεστικής που για μια βδομάδα ήταν στο χωριό και βοήθησαν με την άντληση νερών απο σπίτια και την υπόγεια διάβαση τους ευχαριστώ πολύ.

Επίσης θερμά ευχαριστώ τον κ. Βησσάρη Γεωργαντζή και το γιό του Δημήτρη για τη σημαντική βοήθειά τους με τρακτέρ και κεντρόφιγγα ώστε να αδειάσουμε την υπόγεια διάβαση για 15 ολόκληρες μέρες.

Ο Άκης Κλημενώφ την πρώτη μέρα της πλημμύρας βοήθησε στον απεγκλωβισμό συγχωριανών μας και στη διανομή νερού και φαγητού λόγω αδυναμίας μου να μεταβώ ο ίδιος και τον ευχαριστώ θερμά.

Ευχαριστώ την κ. Δώρα Πρεκατέ, πρόεδρο της κοινότητας Φαρσάλων, για την συνεχόμενη παροχή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες καθώς και την Ιεραποστολή Φαρσάλων για τις δωρεές τους.

Ευχαριστώ τον Άγγελο Καλάρα, τον Γιώργο Βλαχάκη ,τον Θόδωρο Καραχρήστο και τον Γιώργο Κούκο που με βοηθησαν στη μεταφορά προιόντων απο τα Φάρσαλα.

Επίσης ευχαριστώ τις κυρίες του ΜΠΣ Σταυρού που βοηθησαν στη συσκευασία και διανομή αυτων των προιόντων στα σπίτια.

Ευχαριστώ τον βουλευτή κ. Χρήστο Κέλλα που με ένα τηλεφώνημα βοήθησε στην σύνδεση τηλεφωνικής γραμμής και ίντερνετ στην κοινότητα το οποίο ζητούσα από τον Μάρτιο.

Επίσης ευχαριστώ τον βουλευτή κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Λαδόπουλο οι οποίοι βοήθησαν να δοθεί ρεύμα σε 50 από τις 125 κολώνες φωτισμού στην αερογέφυρα οι οποίες ήταν σβηστές αρκετά χρόνια κι επανηλλημμένως ζητούσα απο την ώρα που ανέλαβα, όπως και για την υπόσχεση τους για την ολοκλήρωση του έργου.

Πέρα όμως από τις ευχαριστίες εχω να εκφράσω και τα παράπονά μου προς το Δήμο, ο οποίος σε καποιες περιπτώσεις ήταν απών αν και απ την πρώτη στιγμή ενήμερος.

Το χωριό μας ειναι κομμένο στα δυο όλες αυτές τις μέρες με ότι αυτό συνεπάγεται. Σχολειο ιατρείο, φαρμακείο, μίνι μάρκετ, ΚΔΑΠ, νεκροταφείο, φροντιστήρια παιδιών ειναι μοιρασμένα στα δυο χωριά και η προσέγγισή τους χωρίς την υπόγεια διάβαση πολυ δύσκολη.

Πολλές φορές μπαίνουν σε κίνδυνο μικρά παιδια που περνούν απο την σιδηροδρομική γραμμή . Βέβαια ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός ανήκει στον ΟΣΕ αλλά χωρίς να φύγουν τα νερά και να καθαριστούν οι λασπες απο το δρόμο είναι αδύνατο να αποκατασταθούν οι βλάβες.Οι δρόμοι του χωριού που πλημμύρισαν είναι 22 μέρες μές στη λασπη. Ζητώ επανηλλημμένως να στείλουν εργαλεία (τσαπακι) για να ξηθούν κι ακόμη περιμένω.

Το νεκροταφείο είναι σαν βομβαρδισμένο τοπίο. Και γι' αυτό έχω την υπόσχεση οτι θα καθαριστεί αλλά και γι αυτό περιμένω.

Για μένα η λύση αυτών των προβλημάτων είναι σημαντικότερη απο μερικές μερίδες φαγητό.

Σκέφτηκα πολλές φορές αυτές τις μέρες ακόμη και να παραιτηθώ, έβαλα και την υγεία μου σε κίνδυνο, αλλά η απόφασή μου αυτή θα ήταν αγένεια προς τους συγχωριανούς μου και λύση στα προβλήματα δεν θα δίνονταν.

Θα συνεχίσω να είμαι εδώ, να ακούω τα προβλήματά σας, να τα μεταφέρω και να ζητώ τη λύση τους.

Ζήτησα την ψήφο σας για να βοηθήσω το χωριό μου κι όχι για να χειροκροτώ ασχέτως αποτελέσματος.

Θα λέω πάντα ευχαριστώ για την επίλυση κάθε προβλήματος που θα προκύψει αλλά όταν αυτά δε λύνονται θα είμαι απέναντι σε κάθε φορέα.

Λέω πάντα στη ζωή μου ευχαριστώ σε ότι μου δίνεται αλλά κόλακας με σκοπό να κερδίσω δεν υπήρξα ποτέ και δεν εχω σκοπό να αλλάξω στάση ζωής τώρα στα 61 μου. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ