Επιστολή Κ. Τύμπα για την υπόγεια διάβαση στο Σταυρό Φαρσάλων

Επιστολή Κ. Τύμπα για την υπόγεια διάβαση στο Σταυρό Φαρσάλων

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΜΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΔΥΟ

Όλοι μας γίναμε μάρτυρες των καταστροφικών συνεπειών του “Ιανού”, της κακοκαιρίας που έπληξε την επαρχία μας στις 18 Σεπτεμβρίου.

Ζημιές σε τέτοιο βαθμό και μέγεθος που ακόμα και σήμερα η αποτίμησή τους προκαλεί θλίψη και απόγνωση στους δημότες μας. Κατοικίες, κτίσματα, αποθήκες, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, οδικό δίκτυο και γέφυρες δημιούργησαν μια εικόνα πλήρους καταστροφής, ειδικά στα χωριά της Δημοτικής ενότητας του πρώην Δήμου Ενιπέα.

Πέρα από τις προφανείς και τεράστιες υλικές ζημίες χάθηκε μία ανθρώπινη ζωή δημότη μας στο χωριό Βασιλή και θα θέλαμε όπως κάναμε και δια ζώσης να εκφράσουμε και από αυτό το βήμα τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπόντος.

Η παράταξή μας από την πρώτη στιγμή της Θεομηνίας συνέβαλε θετικά στην αντιμετώπιση της βιβλικής αυτής καταστροφής, συμμετέχοντας σε απανωτές συσκέψεις και καταθέτοντας προτάσεις με μοναδικό γνώμονα την ανακούφιση των πληγέντων δημοτών μας.

Στρατηγική μας επιλογή και στάση αποτέλεσε η στήριξη των προσπαθειών της νυν δημοτικής αρχής, καθώς σε τέτοιες στιγμές κρίσης είναι θέμα αρχής για εμάς η αλληλεγγύη και η από κοινού προσπάθεια όλων των αιρετών ανεξαιρέτως για ένα κοινό σκοπό χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Αποφασίσαμε και στηρίξαμε το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής παραμερίζοντας για το καλό του τόπου αβλεψίες και καθυστερήσεις που προέκυπταν στην εφαρμογή του.

Όμως διανύοντας αισίως την 5η εβδομάδα μετά τον “Ιανό” και με τις συνέπειες ακόμη ζοφερές για τον μέσο δημότη, δεν γίνεται να συνεχίσουμε να γινόμαστε μάρτυρες αλλά και να νιώθουμε συνυπεύθυνοι για εικόνες εγκατάλειψης και απραξίας σε μείζονα ζητήματα του τόπου μας.

35 ημέρες μετά την φονική κακοκαιρία κύριε Δήμαρχε, η τοπική κοινότητα Σταυρού παραμένει κομμένη στα δύο.

Το γνωστό σε όλους πρόβλημα της γέφυρας του ΟΣΕ που από κάτω της συνδέονται οδικώς οι δυο οικισμοί του χωριού.

Η υπομονή και η αγανάκτηση των πρώτων ημερών έχουν γίνει οργή σήμερα από τους κατοίκους του χωριού.

Οι συνέπειες αυτού του αποκλεισμού τεράστιες για την ομαλή διαβίωση των κατοίκων της τοπικής κοινότητας, όπως η μη ομαλή πρόσβαση στο φαρμακείο του χωριού, η προβληματική και άκρως επικίνδυνη πρόσβαση των παιδιών στο ΚΔΑΠ και στο Δημοτικό σχολείο, η πρόσβαση των κατοίκων σε καταστήματα λιανικής και των αγροτών στα πλημμυρισμένα τους χωράφια.

Καλούνται λοιπόν οι κάτοικοι του Σταυρού εδώ και ένα και πλέον μήνα για μία απόσταση λίγων μέτρων να κάνουν 7 χιλιόμετρα ημερησίως. Και υπάρχουν πάρα πολλοί κάτοικοι που αυτά τα χιλιόμετρα για επαγγελματικούς και άλλους λόγους τα κάνουν και τρείς και τέσσερις φορές την ημέρα.

Κύριε Δήμαρχε για πόσο ακόμα καιρό οι κάτοικοι του Σταυρού θα γίνονται μπαλάκι για την αρμοδιότητα μεταξύ Δήμου και ΟΣΕ;;;

Για πόσο καιρό ακόμα μία πληττόμενη από την φονική κακοκαιρία τοπική κοινότητα θα υποχρεούται να πληρώνει αυξημένο κόστος μεταφοράς (καυσίμων) στο ίδιο της το χωρίο;;;

Πολλοί κάτοικοι μη σηκώνοντας το αυξημένο κόστος μετακίνησης μετακινούνται πεζοί πάνω από την αφύλαχτη διάβαση του τραίνου με κίνδυνο την ίδια τους την ζωή!!!

Η παρούσα επιστολή συντάσσεται και αποστέλλεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης κύριε Δήμαρχε για να λύσετε επιτέλους το πρόβλημα.

Δεν μας ενδιαφέρει ούτε εντυπώσεις να κερδίσουμε ούτε να σας κάνουμε κριτική. Θέλουμε και απαιτούμε να λύσετε το πρόβλημα. Είναι υποχρέωσή σας και το οφείλετε στους δημότες μας. Ας μιλήσουν οι πράξεις σας μία φορά κύριε Εσκίογλου.

Άμεση αποκατάσταση της γέφυρας του Σταυρού και της οδικής σύνδεσης των δυο οικισμών. Χτες, όχι σήμερα. Ούτε αύριο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΥΜΠΑΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΕΒΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣXX

 

back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ