Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Φαρσάλων

Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Φαρσάλων

Προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Φαρσάλων, συνολικού προϋπολογισμού 410.000 ευρώ εκ των οποίων τα 38.000 ευρώ από ίδιους πόρους.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του υπουργείου Εσωτερικών.

Ήδη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Φαρσάλων έχει πραγματοποιηθεί η σχετική ωρίμανση, ώστε στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής σε λίγες ημέρες, να γίνει η έγκριση των όρων διακήρυξης του έργου, για να ακολουθήσει η δημοπράτησή του στο προσεχές διάστημα, πιθανότατα εντός του τρέχοντος μηνός.

ΤΙ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ
Το καταφύγιο θα αποτελείται από δύο κύριες κτιριακές εγκαταστάσεις που θα γίνουν στον προβλεπόμενο χώρο: Το κτίριο διοίκησης - ιατρείου και το κτίριο διαμονής φιλοξενούμενων ζώων.

Το κτίριο διοίκησης - ιατρείο έχει εμβαδόν 103.60 m2 και αποτελεί συμβατική μονώροφη κατασκευή που στεγάζει τους παρακάτω χώρους:

 • Α) Το γραφείο διοίκησης και διαχείρισης της εγκατάστασης διαστάσεων 3,0Χ3,2 μ.
  Β) Αίθουσα προσωπικού διαστάσεων 3,2Χ3,2 μ
  Γ) Αποθήκη τροφών και υλικού διαστάσεων 3,0Χ3,45 μ. Η αποθήκη διαθέτει δύο προσβάσεις, η μία από το εσωτερικό και η άλλη από τον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου.
  Δ) Αίθουσα παρασκευής και προετοιμασίας τροφής διαστάσεων 3,0Χ4,4 μ.
  Ε) Αίθουσα ιατρείου μικρών ζώων διαστάσεων 3,8Χ3,3 μ.
  ΣΤ) Αίθουσα απομόνωσης ασθενών ζώων διαστάσεων 3,7Χ3,30 μ. Η αίθουσα διαθέτει δύο προσβάσεις, η μία από το ιατρείο και η άλλη από τον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου.
  Ζ) 2 WC από τα οποία το ένα διαμορφωμένο για άτομα με ειδικές ανάγκες
  Η) Χώρος αποδυτηρίων διαστάσεων 1,5Χ3,45 μ Κτίριο διαμονής φιλοξενούμενων ζώων : Το κτίριο διαμονής φιλοξενούμενων ζώων θα είναι προκατασκευασμένο, ορθογωνικής κάτοψης, εμβαδού 304,10 μ2, βιομηχανικής κατασκευής με φέροντα οργανισμό από θερμά γαλαβανισμένα δομικά στοιχεία συνδεδεμένα μεταξύ τους με κατάλληλους συνδέσμους.

Τέλος το οικόπεδο θα περιφραχτεί με περίφραξη ύψους 1,80 μ που αποτελείται από γαλβανισμένους σιδηροσωλήνες πακτωμένους σε σώματα σκυροδέματος. Η πύλη της εγκατάστασης θα έχει πλάτος 5,0 μ και θα διαμορφωθεί στην βορειοανατολικά γωνία του οικοπέδου. XX
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ