Σύλλογος Γυναικών Αχιλλείου "Η Θέτιδα": Εντυπωσιακή η παραδοσιακή συλλογή του χωριού

Σύλλογος Γυναικών Αχιλλείου "Η Θέτιδα": Εντυπωσιακή η παραδοσιακή συλλογή του χωριού

Κατόπιν προσκλήσεως της εφημερίδας "Νέα Φάρσαλα" από κατοίκους του Αχιλλείου, παρευρεθήκαμε στο Δημοτικό Σχολείο Αχιλλείου Φαρσάλων για να δούμε από κοντά την πλούσια παραδοσιακή συλλογή του Συλλόγου Γυναικών Αχιλλείου "Η Θέτιδα".

Κατά την άφιξή μας πρέπει να ομολογήσουμε ότι μείναμε άναυδοι με τη συντήρηση και τη διατήρηση του χώρου, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Δημοτικό Σχολείο είχε υποστεί σημαντική συντήρηση πριν από ενάμιση χρόνο, με την συμβολή της πρώην Δημοτικής Αρχής και εντούτοις παραμένει σε άριστη διατηρημένη κατάσταση.

Συγκεκριμένα, το σχολικό κτήριο που αποτελείται από δύο μεγάλες αίθουσες και ένα γραφείο, το οποίο διαμορφώθηκε σε μικρό κουζινάκι, φιλοξενεί μία μεγάλη συλλογή από παραδοσιακά αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν προ δεκαετιών.

Όλα τα αντικείμενα, βιβλία και φωτογραφικό υλικό απεικονίζουν μία κατάσταση του παρελθόντος που ξεσηκώνει μνήμες, και το εντυπωσιακό είναι ότι όλα βρίσκονται σε άριστη διατηρημένη κατάσταση. Με λίγα λόγια χωρίς ίχνος σκόνης!

Στη συνάντησή μας έτυχε να μιλήσουμε με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τα οποία μας έδειξαν την μεγάλη τους περηφάνεια για το χωριό τους.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις γυναίκες για τη ζεστή φιλοξενία τους και την ξενάγησή στη πλούσια συλλογή που διαθέτουν.

  xx
Πηγή: Εφημερίδα "Νέα Φάρσαλα"
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ