Το τέλος του 2020 πολύ σημαντικό για τη Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων

Το τέλος του 2020 πολύ σημαντικό για τη Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων

Το 2020 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλη την κοινωνία και φυσικά και για τη χορωδία μας.

Η συγκυρία αυτή δεν επέτρεψε ίσως να γίνουν ευρέως γνωστά δύο σημαντικά γεγονότα που έχουν σχέση με τη χορωδία μας.

Πριν από τέσσερα χρόνια, στην έδρα του Δήμου Λιβαδιών Κύπρου, η Δημοτική χορωδία Φαρσάλων και η Δημοτική Χορωδία Λιβαδιών Κύπρου με τη σύμφωνη γνώμη των διοικητικών τους συμβουλίων και τη συγκατάθεση του τότε Δημάρχου Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιου και του κ. Μάριου Αρμένη, Δημάρχου Λιβαδιών, υπέγραψαν ένα πρωτόκολλο αδελφοποίησης με σκοπό την συνεχή πολιτιστική συνεργασία.

Πριν από δύο χρόνια, αυτή τη φορά στα Φάρσαλα, οι χορωδίες επιβεβαίωσαν εκ νέου τη θέλησή τους να συνεργαστούν και υπεγράφη το δεύτερο πρωτόκολλο συνεργασίας.

Το περασμένο Σεπτέμβρη ο δήμος δοκιμάστηκε σκληρά από την επέλαση του “Ιανού”. Από την επόμενη μέρα της Θεομηνίας όλοι οι Κύπριοι, Δήμαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι, χορωδοί, όλοι αυτοί που γνώρισαν τα Φάρσαλα έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον, τόσο για τους ανθρώπους, όσο και για την πόλη μας.

Το ενδιαφέρον τους όμως δεν έμεινε στα ευχολόγια.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Λιβαδιών κ. Μάριου Αρμένη, δημοτικών συμβούλων και χορωδών συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό χρηματικό ποσόν το οποίο και απεστάλη στο Δήμο Φαρσάλων να διατεθεί προς ανακούφιση των πληγέντων. Εκ μέρους της Δημοτικής Χορωδίας Φαρσάλων ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αδελφούς Κυπρίους.

Το δεύτερο σημαντικό γεγονός ήταν η ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος της Δημοτικής χορωδίας. Με απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου παραχωρήθηκε μία αίθουσα στον Πύργο Δεληδημητρίου για να γίνει μόνιμος εκθεσιακός χώρος για να “στεγαστούν” οι αναμνήσεις της τριανταπεντάχρονης πορείας της Δημοτικής χορωδίας.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμαρχο κ. Μάκη Εσκίογλου και τους κ.κ. Χρήστο Μπασαγιάννη και Νίκο Γκατζόγια προέδρους του ΟΠΑΚΠΑ.

Η έκθεση θα γίνει από τους ίδίους τους χορωδούς σε συνεργασία με τον ΟΠΑΚΠΑ και ευελπιστούμε ότι εφ όσον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν να είναι στη διάθεση του κοινού μέχρι το Πάσχα .

Γιάννης Μαλέτσικας
Πρόεδρος Δημοτικής Χορωδίας xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ