Φάρσαλα: Έντονες διαμαρτυρίες για τη μη χρήση μάσκας

Φάρσαλα: Έντονες διαμαρτυρίες για τη μη χρήση μάσκας

Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες συμπολιτών μας για τη μη χρήση μάσκας στη λαϊκή αγορά των Φαρσάλων αλλά και στους Ιερούς Ναούς της πόλης μας.

Συγκεκριμένα, μέσα στην εβδομάδα δεχθήκαμε αρκετά τηλεφωνήματα από συμπολίτες μας, όπου αρχικά ζητούσαν να προβούν σε καταγγελία συμπολιτών τους για τη μη χρήση μάσκας στη λαϊκή αγορά, καθώς τη Τρίτη υπήρξε συνωστισμός με καταναλωτές να μη διατηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Στη συνέχεια οι καταγγελίες τους διαμορφώθηκαν σε έντονες διαμαρτυρίες, ζητώντας από τους αρμόδιους, Αστυνομία ή και Δήμο, να ελέγχουν την ανεπίτρεπτη κατάσταση.

Παράλληλα υπήρξαν διαμαρτυρίες και για τους Ιερούς Ναούς της πόλης μας, εφόσον την Κυριακή υπήρξε συνωστισμός εντός των Ναών, με τους μισούς τουλάχιστον προσκυνητές να μην κάνουν χρήση μάσκας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έντονες αυτές διαμαρτυρίες προέρχονται κυρίως από ηλικιωμένους συμπολίτες μας που διατηρούν έντονο φόβο.

Εάν και τα κρούσματα στα Φάρσαλα είναι ελάχιστα, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τουλάχιστον σ' ένα κλειστό χώρο, το ένα κρούσμα μπορεί πολύ εύκολα να μεταδοθεί και άμεσα να δημιουργηθούν πολλαπλά και σαφώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί κάλλιστα να συμβεί στην πόλη μας ή και ακόμη στην επαρχία θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο δεκάδες ή εκατοντάδες συμπολίτες μας.

Εάν και κάποιοι αψηφούν τον κίνδυνο της θανατικής αυτής ίωσης, θα πρέπει να συλλογιστούν το σύνολο των συμπολιτών τους, καθώς παραμένουμε όλοι "εγκλωβισμένοι" στις οικείες μας, λαμβάνουμε σχεδόν όλοι τα μέτρα προστασίας και αγωνιούν δεκάδες καταστηματάρχες της πόλης μας και όχι μόνο εώς ότου απελευθερωθούμε από την άκρως δύσκολη κατάσταση της πανδημίας.

Τέλος, οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν εντατικούς ελέγχους από τις Αρχές, έτσι ώστε ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στον συνάνθρωπο. xx
Πηγή: Εφημερίδα "Νέα Φάρσαλα"
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ