Περί φωτοβολταϊκών... (σχόλιο)

Περί φωτοβολταϊκών... (σχόλιο)

Όπως δημοσιεύσαμε και στην προηγούμενη έκδοση της εφημερίδας μας, η στροφή προς την πράσινη ενέργεια με φωτοβολταϊκά πάρκα δείχνει ολοένα και περισσότερο να αποτελεί μία ραγδαία τάση για δεκάδες αγρότες στην περιοχή μας.

Οι συνεχόμενες επισκέψεις μας σε Κοινότητες της επαρχίας, όπου συνομιλούμε με αγρότες, φαίνεται πως το θέμα των φωτοβολταϊκών προκύπτει στην ατζέντα των συζητήσεων.

Και φυσικά δεν είναι λίγοι που προβαίνουν στην ερώτηση για το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο στο Θετίδιο, που πριν από αρκετούς μήνες είδε το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, υπενθυμίζουμε ότι μεγάλη Γαλλική εταιρεία έχει προβεί σε αιτήματα προς τον Δήμο για την δημοπράτηση δημοτικών εκτάσεων, καθώς επιθυμεί τη συμμετοχή της.

Όπως είχαμε δημοσιεύσει και στο παρελθόν, πρόκειται για μία μεγάλη έκταση σε πλαγιά του Θετιδίου με πουρνάρια που δεν γίνεται προς το παρόν χρήση της από κανέναν.

Η εταιρεία έχει καταθέσει επανελλειμμένες φορές αιτήματα για τη δημοπράτηση του χώρου, με πληρέστερο φάκελο που δηλώνει τις προθέσεις της, με τα τεράστια οφέλη που θα έχει ο Δήμος αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής.

Υπενθυμίζουμε ότι, το αίτημα αυτό συζητήθηκε και ψηφίστηκε από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου εδώ και μήνες, και παρά ταύτα δεν έχει εισέλθει ακόμη σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Θεωρούμε ότι η πρόταση με όλα τα θετικά στοιχεία περί οφελών του Δήμου και των κατοίκων της περιοχής, αξίζει να εντείνει την προσοχή της η Δημοτική Αρχή, αλλά συνάμα τις εκατοντάδες θέσεις εργασίας που επί δύο χρόνια θα συμβάλλουν κατά το μέγιστο στην τοπική οικονομία.

Παραμένουν άγνωστοι ωστόσο, οι λόγοι που η Δημοτική Αρχή δεν το έχει φέρει σε συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο και παράλληλα δεν έχει γίνει πληρέστερη ενημέρωση στους κατοίκους της περιοχής. xx
Πηγή: Εφημερίδα "Νέα Φάρσαλα"
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ