Ξεκίνησε το μεγάλο έργο στο Καστράκι

Ξεκίνησε το μεγάλο έργο στο Καστράκι

Μόλις την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε το μεγάλο έργο στο Καστράκι, όπου η Θεομηνία του "Ιανού" είχε προκαλέσει ζημιές σε γέφυρα και δρόμο.

Υπενθυμίζουμε ότι, πρόκειται για ένα έργο με αρχική δαπάνη τις περί 350.000 ευρώ που διατέθηκαν από τον Δήμο έναντι του συνολικού ποσού των 600.000 ευρώ για όλη την Κοινότητα.

Η ανάδοχη εταιρεία, που ευτυχώς πρόκειται για τοπική επιχείρηση, ανέλαβε το έργο με ποσοστό έκπτωσης 32%.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του έργου κ. Νίκο Νικολάου, κάνει λόγο για μία ιδιαίτερη κατασκευή όπου θα αρχίσει από μηδενική βάση και θα συμπεριλαμβάνει αρκετά αποστραγγιστικά υποέργα κατά μήκος της κατεστραμμένης γέφυρας.

Παράλληλα, το ίδιο περίπου θα γίνει, αλλά σε μικρότερη κλίμακα, στη διασταύρωση του Καστρακίου με το νεότερο δρόμο που οδηγεί στην Κοινότητα του Ναρθακίου.

Ο κ. Νικολάου μας ενημερώνει ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερη συμπαγή κατασκευή που θα αντέξει στο χρόνο, καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι εξυπηρετεί, κατά κύριο λόγο, αγρότες της περιοχής και επομένως η διέλευση βαρεών οχημάτων είναι αναπόφευκτη.

Τέλος, η ασφαλτόστρωση του δρόμου θα έχει συνολικό μήκος περίπου τα 1.200 μέτρα, ενώ η εν λόγω διασταύρωση θα δεχθεί και αυτή αποστραγγιστικά έργα με τσιμεντόστρωση. xx
Πηγή: Εφημερίδα "Νέα Φάρσαλα"
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ