Μεγάλη αναστάτωση στην Ερέτρεια Φαρσάλων: Πέταξαν στα σκουπίδια μπρούτζινο κάδρο με το σύμβολο της Βεργίνας

Μεγάλη αναστάτωση στην Ερέτρεια Φαρσάλων: Πέταξαν στα σκουπίδια μπρούτζινο κάδρο με το σύμβολο της Βεργίνας

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ερέτρεια Φαρσάλων με μπρούτζινο κάδρο που απεικονίζει το σύμβολο της Βεργίνας, καθώς πετάχτηκε σε κάδο απορριμάτων και τυχαία το εντόπισε και περισύλλεξε νεαρός κάτοικος του χωριού.

Συγκεκριμένα, όλα συνέβησαν την Μεγάλη Τρίτη όταν ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Αναστάσιος Χατζηεφραιμίδης, ζήτησε από γυναίκες του χωριού να καθαρίσουν το Κοινοτικό Κατάστημα.

Έτσι, οι γυναίκες προέβησαν σε καθαρισμό του γραφείου και μαζί με σκουπίδια αποφάσισαν να πετάξουν το εικονιζόμενο μπρούτζινο κάδρο, μεγέθους 53εκ x 53εκ., σε κάδο απορριμάτων.

Νωρίς το απόγευμα της ίδιας ημέρας, νέος κάτοικος του χωριού εντόπισε το κάδρο και καθώς το περισύλλεγε δέχθηκε φραστική επίθεση από την μια γυναικά που καθάρισε, καθώς τέθηκε το θέμα της ιστορικής αυτής σημασίας του συμβόλου.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες κατοίκων μας είπαν ότι επιχείρησαν να μιλήσουν με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Χατζηεφραιμίδη για το συγκεκριμένο θέμα και αυτό μετά την
εορταστική περίοδο.

Οι ίδιοι μας διηγήθηκαν ότι θεωρούν απαράδεκτο να πετιούνται τέτοια κειμήλια της Κοινότητας, που θυμίζουν την αρχαία ιστορία του τόπου μας και την καθ' αυτού προέλευση των συμβόλων ενώ γειτονικές χώρες αμφισβητούν την προέλευση των συμβόλων και παράλληλα των αρχαίων και ιστορικών προορισμών.

Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των κατοίκων για να έρθουν σε επαφή με τον Πρόεδρο της Κοινότητας για το απαράδεκτο αυτό ζήτημα, επικοινώνησαν με την Αντιδήμαρχο κ. Σοφία Χατζηπλή όπου και την ενημέρωσαν γι' αυτό το σοβαρό και θλιβερό περιστατικό.

Σύμφωνα και πάλι με τους κατοίκους, η κ. Χατζηπλή τους είπε ότι θα ενημερώσει το Δήμαρχο για να εξετάσει το θέμα και ότι θα επικοινωνήσουν με τον Πρόεδρο της Κοινότητας αλλά και με τους ίδιους για το ζήτημα αυτό.

Σε ερώτησή μας προς τους κατοίκους για το εάν ο Δήμαρχος ή ο Πρόεδρος της Κοινότητας έχουν ζητήσει την επιστροφή του κάδρου για να επανατοποθετηθεί στην Κοινότητα, οι ίδιοι μας είπαν ότι δεν έχει γίνει ακόμη κάτι τέτοιο.

Στο πίσω μέρος του κάδρου διακρίνεται με μπρούτζινη επιγραφή ότι, "αυτό το έργο τέχνης κατασκευασμένο από μασίφ μπρούτζο δημιουργήθηκε με υπερηφάνεια στην Μακεδονία της Ελλάδας από την Αέθρα" και μάλιστα φέρνει αριθμό γνησιότητας.

Από κάτω αναφέρει ότι, "η 16στερη ακτίνα του αστεριού της Βεργίνας είναι έμβλημα της δυναστείας της Μακεδονίας στο βασιλικό μνημείο που χρονολογείται τα πέρι 325-320 π.Χ.".

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διανομή των συγκεκριμένων κάδρων έγινε επιλεκτικά σε Κοινότητες από την πρώην Νομαρχιακή Διοίκηση της Λάρισας. XX
Πηγή: Εφημερίδα "Νέα Φάρσαλα"
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ