Επερώτηση Κ. Βελόπουλου προς Υπουργό Εσωτερικών για το κάδρο της Βεργίνας στην Ερέτρεια

Επερώτηση Κ. Βελόπουλου προς Υπουργό Εσωτερικών για το κάδρο της Βεργίνας στην Ερέτρεια

Μία εβδομάδα μετά και δεν φαίνεται να έχει “ιδρώσει κανένα αφτί” στο Δήμο Φαρσάλων για το κάδρο της Βεργίνας που πετάχτηκε στα σκουπίδια στην Ερέτρεια Φαρσάλων.

Η σχετική δημοσίευση, που έγινε μόνο στην εφημερίδα μας, φαίνεται να πήρε μεγάλες διαστάσεις εάν και ο Δήμος μέχρι και σήμερα δεν έπραξε τα δέοντα.

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο αρχηγός του πολιτικού κόμματος Ελληνική Λύση και βουλευτής του Νομού Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος, παρενέβη με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας
ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών
ΘΕΜΑ: «Απομακρύνθηκε το σήμα της Βεργίνας από το Κοινοτικό κατάστημα της (αρχαίας) Ερέτριας, του Δήμου Φαρσάλων»

Κύριε Υπουργέ,
Κάτοικοι από την Κοινότητα της Ερέτριας, που υπάγεται διοικητικά στον Δήμο Φαρσάλων, καταγγέλλουν, μετά από επικοινωνία τους μαζί μας ότι, απομακρύνθηκε και πετάχτηκε στα σκουπίδια το σήμα της Βεργίνας, που κοσμούσε το Κοινοτικό τους κατάστημα. Τονίζουν οι ως άνω ότι, θίγεται η ιστορική συνείδηση μιας περιοχής με έντονη αρχαία ιστορία, που έχει τις ρίζες της στην εποχή του Αχιλλέα και του Μεγάλου Αλέξανδρου. Μας ενημέρωσαν οι ως άνω ότι, οι έντονες διαμαρτυρίες τους δεν εισακουστήκαν από τις τοπικές Αρχές και ζητούν την μεσολάβησή μας, ώστε να αποκατασταθεί η κατάσταση, όπως ήταν αρχικά.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεσθε να παρέμβετε αρμοδίως, ώστε να επανατοποθετηθεί το σήμα της Βεργίνας στο Κοινοτικό κατάστημα της Ερέτριας, του Δήμου Φαρσάλων, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα των κατοίκων της ως άνω Κοινότητας;
Ο ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣxx
Πηγή: Εφημερίδα "Νέα Φάρσαλα"
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ