Πολλά τα λεφτά... (σχόλιο)

Πολλά τα λεφτά... (σχόλιο)

Μπορεί η Θεομηνία του "Ιανού" να προκάλεσε τεράστιες ζημιές στην περιοχή μας, ωστόσο η Κυβέρνηση φαίνεται να ανταποκρίθηκε αρκετά γενναιόδωρα για την επαρχία Φαρσάλων με πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Οι δαπάνες για την ολική αποκατάσταση φαίνεται να "ξεχείλισαν από το ποτήρι" και το λέμε αυτό εφόσον βλέπουμε έργα αποκατάστασης να γίνονται εκεί που δεν τίθεται αποκατάσταση από ζημιές του "Ιανού"!

Έτσι, αρχικά παρατηρήσαμε την ένταξη ασφαλτοστρώσεων σε πολλούς κεντρικούς δρόμους των Φαρσάλων και όλοι γνωρίζουμε ότι πολλοί απ' αυτούς δεν υπέστησαν καμία ζημιά λόγω "Ιανού".

Οι νέες αυτές ασφαλτοστρώσεις που ανατέθηκαν σε Λαρισαίο εργολάβο (και όχι ντόπιο), με κόστος άνω των 500.000 ευρώ, αναμένεται να αρχίσουν εάν και ήδη έχουν υπογραφεί συμβάσεις.

Στις εν λόγω αποκαταστάσεις ασφαλτοστρώσεων βρίσκεται και η Κοινότητα του Σιτόχωρου, και όχι επειδή υπέστησε ζημιές από την Θεομηνία, αλλά επειδή χρήζει αποκατάσταση η ταλαιπωρημένη άσφαλτος.

Φυσικά υπάρχουν και άλλες Κοινότητες με έντονα προβλήματα στα εσωτερικά τους δίκτυα. Ωστόσο η επιλογή για τη συγκεκριμένη Κοινότητα άφησε πολλές αιχμές.

Υπενθυμίζεται ότι ο οικισμός των Ξυλάδων με τους 25 περίπου μόνιμους κατοίκους είναι το μοναδικό χωριό όπου συνεχίζουν να περπατούν σε χωματόδρομους, εφόσον δεν υπάρχει ίχνος ασφαλτόστρωσης σε όλο τον Οικισμό. xx
Πηγή: Εφημερίδα "Νέα Φάρσαλα"
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ