Στον "αέρα" πάνω από 20 μεγάλα έργα του Δήμου Φαρσάλων

Στον "αέρα" πάνω από 20 μεγάλα έργα του Δήμου Φαρσάλων

Κυριολεκτικά “στον αέρα" βρίσκονται 20 μεγάλα έργα που εντάχθηκαν σε Ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα το 2019.

Πρόκειται για έργα με κοστολόγηση που φτάνει τα 25.000.000 ευρώ και εντούτοις δύο χρόνια αργότερα δεν έχουν πάρει "σάρκα και οστά".

Όλα τα συγκεκριμένα έργα αποτελούν ουσιαστική αναβάθμιση στην επαρχία μας, απεγκλωβίζοντάς την από το σημερινό σκοτάδι, καθώς σιγά σιγά βλέπουμε την απραξία περί ολοκλήρωσης αυτών και ένταξης νέων, ενδεχομένως λόγω απειρίας ή και ακόμη πολιτικών πεποιθήσεων.

Όπως και να έχει ο Φαρσαλινός πολίτης ήδη άρχισε να δυσανασχετεί, διότι αν και δεν περίμενε την ολοκλήρωση αυτών των έργων ήλπιζε στις τρεις μεγάλες προεκλογικές δεσμεύσεις που ακούει εδώ και χρόνια περί καθαρού πόσιμου νερού, οδού Φαρσάλων - Λάρισας και τρίτο και κυριότερο την επάνδρωση του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων.

Με μεγάλη λύπη διαπιστώνει σήμερα ότι τα μοναδικά μεγάλα έργα που γίνονται είναι η διαμόρφωση δημοτικών χώρων με πανσέτες και βοτσαλάκια και φωτογραφικά στιγμιότυπα με σχεδόν όλους τους αιρετούς να "καμαρώνουν" τα έργα αυτά.

Ίσως τώρα αποτελεί ευκαιρία με την άνοδο της θερμοκρασίας και χωρίς το χιόνι στο Δομοκό, να μεταβεί ο Δήμος στην Αθήνα για την παραλαβή της αψίδας του Αχιλλέα που έχει ήδη πληρώσει ο Φαρσαλινός πολίτης και περιμένει ο καλλιτέχνης εδώ και ένα χρόνο να την παραδόσει.

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα, καμία απολύτως λύση δεν έχει δοθεί στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες των Φαρσάλων και της επαρχίας.

Ουδεμία λύση δεν έχει δοθεί για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, καθώς δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση.

Αντιθέτως, το μόνο που διαπιστώνεται είναι μία χαοτική κατάσταση στάσης και στάθμευσης που εξοργίζει πολλούς οδηγούς.

Οι “παραμελημένες” Κοινότητες, όπως τις εξέφρασαν κάποιοι συμπολίτες μας, βλέπουν τα αυτονόητα και κάποιοι χαίρονται με αυτά. Ουδεμία ουσιαστική παρέμβαση δεν έχουν δει, εάν και κάποιοι Πρόεδροι Κοινοτήτων έχουν σηκώσει τα "μανίκια" τους και εργάζονται σκληρά με τις ελάχιστες δυνατότητες και αρμοδιότητες που έχουν.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα 20 αυτά μεγάλα έργα δεν βρίσκονται στον "αέρα" λόγω πιθανής πολιτικής σκευωρίας ή ενδεχομένως κάποιου εμπαιγμού, διότι πρέπει να γίνει γνωστό ότι αποτελούν περιουσιακά στοιχεία όλων των δημοτών, εφόσον συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας.

Επομένως, θα περίμενε κανείς να δει ένα τεράστιο εργοτάξιο σε όλη την επαρχία την τελευταία διετία, και όχι μόνο τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τη Θεομηνία του “Ιανού”.

Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι, τόσο ο “Ιανός” όσο και ο κορονοϊός συνέβαλαν σε μία αδικαιολόγητη καθυστέρηση ολοκλήρωσης έργων. Και κυρίως όταν αυτά τα έργα έχουν πάρει το δρόμο της εκτέλεσης.

Τέλος, για την επίσκεψη του Δημάρχου κ. Ιορδάνη Εσκίογλου μαζί με επιτελείο του στον ιστορικό ναό των Αγίων Αναργύρων στη Ζωοδόχο Πηγή, όπου απέστειλε δελτίο τύπου για την εξέλιξη της δομοστατικής και αρχιτεκτονικής μελέτης, θα ήταν ορθό να αναφέρεται ως απλή επίσκεψη και όχι ως έναρξη ενός έργου. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπογράφθηκε σχετική σύμβαση το 2019. xx
Πηγή: Εφημερίδα "Νέα Φάρσαλα"
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ