Σε εξέλιξη η μουσειολογική μελέτη για το νέο μουσείο στα Φάρσαλα

Σε εξέλιξη η μουσειολογική μελέτη για το νέο μουσείο στα Φάρσαλα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μουσειολογική μελέτη για το νέο μουσείο στα Φάρσαλα, με την ανάθεσή της από τον Δήμο σε ειδικό μελετητή.

Οι εργασίες της ανακατασκευής για το νέο μουσείο στα Φάρσαλα επί της οδού Καναδά συνεχίζονται, ενώ η νέα αυτή ειδική μελέτη ενδεχομένως να καθυστερήσει στην ολοκλήρωσή αυτού του πολυπόθητου έργου.

Υπενθυμίζετε ότι η εφημερίδα μας είχε επισημάνει την σημαντικότητα της συγκεκριμένης μελέτης πριν από ένα περίπου χρόνο, και εντούτοις η ανάθεσή της δόθηκε πριν από λίγο καιρό.

Η πρώην Δημοτική Αρχή κατάφερε να υποβάλει πρόταση και μελέτη και εντέλει να εγκριθεί το έργο μετά από χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία.

Η τελική έγκριση του έργου και η επισύναψη σύμβασης με τον εργολάβο ολοκληρώθηκε στο τέλος της θητείας της.

Επομένως, το επόμενο βήμα, όπως επισημάνθηκε από την εφημερίδα μας, ήταν να προβεί ο Δήμος άμεσα σε ανάθεση μουσειολογικής μελέτης, στην οποία, ως γνωστό, δεν απαιτείται χρονοβόρα διαδικασία.

Δεν χωρά καμία αμφισβήτηση ότι, πρόκειται για ένα έργο κόσμημα στο κέντρο της πόλης και ευελπιστούμε ότι με την ολοκλήρωσή του, θα επιστραφεί η αρχαία κληρονομιά στον τόπο της.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, εδώ και χρόνια, διάφορα και πολύτιμα αρχαία αντικείμενα φιλοξενούνται σε διάφορα μουσεία της Ελλάδας και πολύ σύντομα θα πρέπει ο Δήμος σε συνεργασία με άλλους αρμόδιους να αρχίσουν να διεκδικούν την επιστροφή τους.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι, τα αρχαία αυτά αντικείμενα δεν θα ξεσηκώσουν θύελλα αρνητικών αντιδράσεων, όπως τα Ελγίνεια Μάρμαρα του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. xx
Πηγή: Εφημερίδα "Νέα Φάρσαλα"
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ