Απίστευτο και πρωτοφανές περιστατικό: "Ακυρώθηκε" κηδεία στο Πολυδάμειο Φαρσάλων

Απίστευτο και πρωτοφανές περιστατικό: "Ακυρώθηκε" κηδεία στο Πολυδάμειο Φαρσάλων

Η μη απόδοση εγγράφου ταφής από το Δήμο Φαρσάλων έφερε ένα τεράστιο "αλαλούμ" σε συγγενείς και φίλους που επιδίωξαν να δώσουν το τελευταίο αντίο σε απεβιώσασα στο Πολυδάμειο Φαρσάλων.

Με τον χαμό της δημότισσάς μας την Κυριακή το βράδυ (27 Ιουνίου) και με προγραμματισμένη κηδεία που θα γινόταν στις 6 η ώρα το απόγευμα της Δευτέρας (28 Ιουνίου), οι αρμόδιοι του Δήμου δεν κατάφεραν να επιδώσουν το απαιτούμενο έγγραφο ταφής στους συγγενείς, έτσι ώστε να γίνει η τελετή και συνάμα η ταφή.

Έτσι, συγγενείς και φίλοι από Βόλο, Λάρισα και άλλες γειτονικές πόλεις δεν κατάφεραν να πουν το τελευταίο αντίο στην αγαπημένη τους.

Αποτέλεσμα τούτου, ήταν να μεταφέρουν την σορό ξανά στο Βόλο για να διατηρηθεί σε ψυγείο του νεκροτομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φίλοι και συγγενείς αναστατώθηκαν και δεν έλειψαν να εκφράσουν την οργή και αγανάκτησή τους μέσα στην απόλυτη θλίψη.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξαν απεγνωσμένες προσπάθειες για να βρεθούν οι αρμόδιοι, έτσι ώστε να ενημερωθεί το προσωπικό ασφαλείας του Δήμου ώστε να προσκομιστεί το περιζήτητο έγγραφο, διότι χωρίς αυτό ο ιερέας του χωριού δεν θα μπουρούσε να πραγματοποιήσει την τελετή ταφής αλλά ούτε και να επιτρέψει να γίνει κάτι τέτοιο.

Υπενθυμίζεται ότι το προσωπικό ασφαλείας του Δήμου είναι υποχρεωμένο να βρίσκεται εντός έδρας και σε κάθε περίπτωση, σε ετοιμότητα προς εξυπηρέτηση εκτάκτων περιστατικών.

Εξάλλου, είναι γνωστό ότι η κατάσταση των δημοτικών υπαλλήλων που βρίσκονται σε ετοιμότητα ως προσωπικό ασφαλείας, αμοίβεται με τις ανάλογες υπερωρίες και σαφώς δεν δικαιολογείται η απουσία.

Όσο για τη παραλαβή του εγγράφου, συγγενικά πρόσωπα έχουν την υποχρέωση να το παραλάβουν και σε κάποιες περιπτώσεις τα γραφεία τελετών, κατόπιν συμφωνίας πάντα με τους συγγενείς.

Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό δείχνει ξεκάθαρα ότι τα "γραφειοκρατικά γρανάζια" του Δήμου μας δείχνουν πιθανόν να υπολειτουργούν.

Τέλος, εάν και το περιστατικό αυτό δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις, οφείλουμε να πούμε ότι μας προκαλεί μεγάλο προβληματισμό και αυτό επειδή αναμειγνύεται η θλίψη της απώλειας με την οργή και αγανάκτηση της γραφειοκρατίας.

Η τελευταία τελετή ενός, από τον Ιερό Ναό μέχρι και τον τελευταίο καφέ εις μνήμη του, πρέπει να γίνεται με απόλυτο σεβασμό. xx
Πηγή: Εφημερίδα "Νέα Φάρσαλα"
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ