Οργή και αγανάκτηση για την άγρια βλάστηση στα Φάρσαλα

Οργή και αγανάκτηση για την άγρια βλάστηση στα Φάρσαλα

Δίχως τέλος έχουν τα τηλεφωνήματα στα γραφεία μας για τα εγκαταλλειμένα οικόπεδα και ασυντήρητα στην πόλη των Φαρσάλων, καθώς η άγρια βλάστηση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Αφορμή των ευγενικών οχλήσεων στάθηκε η δημοσίευση περί "Αμαζονίου" δίπλα από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων επί της οδού Νέας Ιωνίας όπου η κατάσταση των εγκατελλειμένων οικοπέδων με την άγρια βλάστηση έφτασε για πολλούς στο απροχώρητο.

Δηλαδή, η πυκνότητα των θαμνών και δέντρων κάλυπτε ακόμη και κατοικημένες οικείες διατρέχοντας το κίνδυνο της πυρκαγιάς ενώ δυσκολεύονταν ακόμη οχήματα και πεζοί με δεντροειδή που κάλυπταν πεζοδρόμιο και δρόμο.

Για το συγκεκριμένο σημείο, εάν και έχει γίνει μερική παρέμβαση, η κατάσταση παραμένει εκρηκτική σε περίπτωση πυρκαγιάς καθώς ο μεγαλύτερος όγκος παραμένει.

Φυσικά από την άλλη, τα διάφορα ερπετά που εμφανίζονται αποτελούν άλλο ένα συχνό φαινόμενο βάζοντας σε κίνδυνο κατοίκους και περαστικούς.

Κατόπιν των ανωτέρων, κάτοικοι δίπλα από τον Πύργο Καραμίχου επικοινώνησαν μαζί μας για να μας εκφράσουν την δική τους δραματική κατάσταση.

Έτσι διαπιστώσαμε ότι δίπλα ακριβώς από το μνημείο βρίσκεται μία μεγάλη έκταση ιδιωτικού οικοπέδου, που όπως βλέπετε στην φωτογραφία περιέχει τους ίδιους κινδύνους με τα προαναφερθέντα οικόπεδα.

Με λίγα λόγια, σε περίπτωση πυρκαγιάς δεν κινδυνεύει απλά και μόνο ο Πύργος Καραμίχου αλλά και δεκάδες οικίες που βρίσκονται εκεί.

Παράλληλα, παράπονα επίσης εξέφρασαν και κάτοικοι του Βαρουσίου για μία παρόμοια έκταση που χρήζει οπωσδήποτε συντήρηση.

Πρόκειται για έκταση, όπου η πρώην Δημοτική Αρχή συμφώνησε στην αγορά του ιδιωτικού αυτού οικοπέδου για χρήση χώρου αναψυχής και επομένως διαμόρφωση πρασίνου αλλά δυστυχώς καταψηφίστηκε από την νυν Δημοτική Αρχή.

Επισημαίνουμε ότι, και οι τρεις εκτάσεις φτάνουν ή και ξεπερνούν το 1 στρέμμα, όπου μέσα σ' αυτές, τα ξερά χόρτα και η άγρια βλάστηση είναι πολύ πυκνά.

Τέλος, σύμφωνα με τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, μας ενημέρωσαν ότι έχουν επικοινωνήσει επανελλειμένως με τους αρμόδιους του Δήμου, χωρίς μέχρι και σήμερα να λάβουν απάντηση η να γίνεται κάτι.

Όπως δημοσιεύσαμε και στην προηγούμενη έκδοση της εφημερίδας μας, ο Δήμος μπορεί να παρέμβει, είτε με ενημέρωτική επιστολή συμμόρφωσης στους ασυνείδητους ιδιοκτήτες, είτε με την επιβολή προστίμων. Ακόμη δίνεται στο Δήμο η δυνατότητα καθαρισμού των οικοπέδων με δαπάνη των ιδιοκτητών, όπως ορίζει σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Όπως και να έχει, είναι λυπηρό να υπάρχουν εντάσεις μεταξύ γειτόνων και κάποιοι από αυτούς να μην κατανοούν τον κίνδυνο που διατρέχουν οι άλλοι.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι είναι κρίμα να μην συντηρούμε τα αυτονόητα και να ζει ο γείτονάς σου με τον τρόμο και φόβο μιάς φωτιάς καθώς μέσα στη καρδιά του καλοκαιριού, μία και μοναδική σπίθα μπορεί να σβήσει κόπους ζωής.

Ας φροντίσουμε όλοι λοιπόν τα αυτονόητα... xx
Πηγή: Εφημερίδα "Νέα Φάρσαλα"
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ