Εκδήλωση Ερέτρειας: Κακοήθη σχόλια από συντοπίτες και όχι συμπολίτες

Εκδήλωση Ερέτρειας: Κακοήθη σχόλια από συντοπίτες και όχι συμπολίτες

Αγαπητοί αναγνώστες και φίλοι κοινωνικών δικτύων.

Κατόπιν ρεπορτάζ μας και πρωτοσέλιδου της εφημερίδας με τίτλο "Γκρέιντερ ισοπέδωσε αρχαιολογικό χώρο" δεχθήκαμε για άλλη μία φορά μία αήθη επίθεση από μερικούς συντοπίτες μας, εάν και όχι συμπολίτες.

Αφορμή για το μεγάλο και δυσάρεστο συμβάν στάθηκε η ενημερωτική αρχαιολογική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή σε υπαίθριο αρχαιολογικό χώρο της Ερέτρειας.

Επισημαίνουμε ότι, η εφημερίδα μας σε καμία περίπτωση δεν επεδίωξε να εμποδίσει την πραγματοποίηση της εκδήλωσης ή να θίξει τον Πολιτιστικό Σύλλογο.

Άλλωστε μέσα στα 28 χρόνια λειτουργίας μας έχουμε δώσει γραφή στην στήριξη, και όχι μόνο, όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων.

Όσον αφορά το ρεπορτάζ, ασχοληθήκαμε με το πρωτάκουστο θέμα περί γκρέιντερ να μπαίνει σε αρχαιολογικό χώρο ή έστω όπως λένε κάποιοι, πλησίον αρχαιολογικού χώρου, χωρίς να έχει ενημερωθεί η Εφορία Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Σε καμία επίσης περίπτωση δεν επιρρίψαμε ευθύνες στο άρθρο μας στο Πολιτιστικό Σύλλογο, αλλά σε αυτούς που έπρεπε να γνωρίζουν ότι μηχανήματα τέτοιου είδους ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητώς να εισέρχονται σε αρχαιολογικό χώρο.

Όσο για τους ελάχιστους επικριτές μας στα κοινωνικά δίκτυα και κυρίως στη σελίδα της Ερέτριας, θέλουμε να πούμε ότι λυπούμαστε και είναι κρίμα να εκτοξεύουν τέτοια σχόλια, διότι πρόκειται για ανθρώπους που "υποτίθεται" ασχολούνται με τον πολιτισμό, για ανθρώπους ενός άλλου επιπέδου που επιδιώκουν κιόλας να ενημερώνουν.

Οι εκφράσεις τους, όπως ρουφιάνοι, κιτρινισμός και άλλα, σαφώς δεν αρμόζουν. Και επιπλέον, όταν έχουν διαβάσει το πρωτοσέλιδο τίτλο χωρίς να μπουν στον κόπο να διαβάσουν και το άρθρο.

Αγαπητοί αναγνώστες,
Το γεγονός ότι μερικοί και κυρίως κάποιοι που δεν ζουν καθημερινά ανάμεσά μας, που σε καθημερινή βάση δεν αναπνέουν τον Φαρσαλινό αέρα, δεν βιώνουν τα Φαρσαλινά καθημερινά προβλήματα και έρχονται να ξεσηκώσουν με φανατισμό, και όχι μόνο, συμπολίτες μας για να κάνουν τα δικά τους τερτίπια, είναι ένα γεγονός που έχει συμβεί, συμβαίνει και δυστυχώς θα ξανασυμβεί.

Οφείλουν λοιπόν οι κύριοι να σέβονται όλο τον Φαρσαλινό λαό που ζει ή και δραστηριοποιείται στην επαρχία μας.

Χαρακτηρισμοί προς την εφημερίδα μας με εκφράσεις όπως, ρουφιάνοι, σκουπίδια, αλλάξτε τους, απομονώστε τους και άλλα, τα αντιστρέφουμε στον κύριο από την Κύπρο (σύζυγος της διοργανώτριας της εκδήλωσης) που κατάφερε να ξεσηκώσει τα "φιλαράκια" του από γειτονικές πόλεις.

Είναι γνωστό ότι, όλοι μας εδώ στην επαρχία επιδιώξαμε και επιδιώκουμε την ανάδειξη κάθε ιστορικού και αρχαιολογικού μνημείου.

Πριν από 23 χρόνια περίπου, η εφημερίδα μας με ένα δισέλιδο ρεπορτάζ επεσήμανε την σημαντικότητα αυτού του έργου (της ανάδειξης).

Σήμερα καταφέραμε πολλά. Και με τη βοήθεια των δύο αποστολών από Καναδά και Ιταλία.

Στις δύο φωτογραφίες παρακάτω μπορείτε να δείτε την ανασκαφή που έκαναν οι Ιταλοί στο χώρο όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Κυριακής, και στη δεύτερη φωτογραφία ο ίδιος χώρος μετά από την παρέμβαση του γκρέιντερ.

Τέλος, κατόπιν καταγγελιών και διαμαρτυριών από τον Οικισμό Άγιο Χαράλαμπο, είχαμε απόλυτη υποχρέωση να μεταβούμε στον αρχαιολογικό αυτό χώρο και να καταγράψουμε τη διαμόρφωσή του.

Όσοι πραγματικά διάβασαν το άρθρο, κατανοούν ότι θα πρέπει οι αρμόδιοι του Δήμου αλλά και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας να δώσουν εξηγήσεις, και ΌΧΙ οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

Τα σχόλια δικά σας...

Με σεβασμό στο αναγνωστικό κοινό
Εφημερίδα "Νέα Φάρσαλα"

   xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ