Έντονες προβληματισμός για τις απουσίες στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων

Έντονες προβληματισμός για τις απουσίες στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων

Το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης (7 Οκτωβρίου) συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων, με σύσσωμη την απουσία της μείζονος αντιπολίτευσης.

Όπως είχαμε δημοσιεύσει και στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας μας, η άρνηση συμμετοχής στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας από την παράταξη του κ. Άρη Καραχάλιου είχε να κάνει πρώτον με την μέθοδο της συνεδρίασης, δηλαδή την τηλεδιάσκεψη, που ως γνωστό δεν συμβάλλει σε εποικοδομητικό διάλογο και δεύτερον τα ευτελή θέματα της συνεδρίασης.

Κατόπιν τούτου, στην συνεδρίαση συμμετείχαν 16 μέλη από τα 27 και με την απαρτία η συνεδρίαση διεξήχθη κανονικά.

Απόντες επίσης από την συνεδρίαση ήταν οι κ.κ.: Κώστας Τύμπας, Γιάννης Γκέβρος, Ευάγγελος Δημητρακόπουλος, Ιουλία Αγγελακοπούλου, Βασίλειος Πατσιούρας.

Με την έναρξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κων/νος Δαμιανός έδωσε το λόγο στον Δήμαρχο κ. Ιορδάνη Εσκίογλου περί ενημέρωσης του Σώματος για θέματα που αφορούν τα Φάρσαλα.

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΕΣΚΙΟΓΛΟΥ
Ο κ. Εσκίογλου δήλωσε ότι είχε μεταβεί πρόσφατα στην Αθήνα και συγκεκριμένα επισκέφθηκε το Υπουργείο Εσωτερικών, όπου συνομίλησε με αρμόδιο προϊστάμενο για έργα στην περιοχή μας.

Τόνισε μάλιστα, ότι μέσω του Προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης" ζήτησε την δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού για να λειτουργήσει στο ίδρυμα "Μελά", εν συνεχεία ζήτησε να υλοποιηθεί αγροτική οδοποιία και τέλος ζήτησε την κατασκευή φραγμάτων στο Δίλοφο και Ναρθάκιο, τονίζοντας μάλιστα ότι έθεσε αυτά τα θέματα ιεραρχικά.

Ο κ. Εσκίογλου είπε μάλιστα, ότι τα έργα αυτά εντάσσονται κατά προτεραιότητα με βάση τις ανάγκες των Φαρσαλινών.

Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης, ο Πρόεδρος ζήτησε εάν επιθυμούν κάποιοι σύμβουλοι να τοποθετηθούν σε διάφορα θέματα που αφορούν την επαρχία μας.

Το λόγο ζήτησε και πήρε η κ. Μαρία Ίφου.

ΜΑΡΙΑ ΙΦΟΥ
Αρχικά η κ. Μαρία Ίφου ανέφερε την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει στις τουαλέτες του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου Φαρσάλων. Είπε δε, ότι αποτελούν υγειονομική βόμβα, ότι δεν υπάρχουν πόρτες και κυριολεκτικά όλα είναι σπασμένα.

Ζήτησε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο να εξετάσει το θέμα, διότι πληροφορήθηκε ότι η αρμόδια υπηρεσία έχει ενημερωθεί, χωρίς ωστόσο να προβεί σε πράξη.

Στη συνέχεια η κ. Ίφου ανέφερε τους άπλυτους κάδους που δεν πλύθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και ακόμη και σήμερα αποτελούν εστίες μόλυνσης.

Παράλληλα, η κ. Ίφου ζήτησε ενημέρωση για την επαναλειτουργία των χορευτικών στο Πολιτιστικό Κέντρο και τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις πρόσφατες ασφαλτοστρώσεις με τις έντονες λακούβες των φρεατίων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΣΙΑΣ
Για τις τουαλέτες του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου, το λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Γούσιας ο οποίος είπε ότι δεν έχει σχετική ενημέρωση από τους Διευθυντές των σχολείων και ότι προφανώς οι ζημιές στις τουαλέτες προκλήθηκαν από τους μαθητές κατά τη διάρκεια των καταλήψεων.

Δεν παρέλειψε ωστόσο, για άλλη μία φορά, να εκτοξεύσει πυρά κατά της κ. Ίφου λέγοντάς της ότι "λαϊκίζει".

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΠΑΛΑΤΣΟΣ
Για τους άπλυτους κάδους, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Κων/νος Μπαλατσός ομολόγησε ότι πραγματικά δεν πλύθηκαν οι κάδοι διότι το όχημα πλυντηρίου ήταν και είναι χαλασμένο.

Συμπληρώνοντας στο θέμα αυτό, ο προκάτοχος Αντιδήμαρχος κ. Σταύρος Κουκουλιός ανέφερε ότι στην θητεία του έγιναν μόλις δύο πλύσεις των κάδων, μία το Πάσχα και μία μέσα στο καλοκαίρι.

ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΖΟΓΙΑΣ
Για τα χορευτικά τμήματα, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ κ. Νίκος Γκατζόγιας ανέφερε ότι συνεχίζονται οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων και σύντομα θα ανακοινωθεί η λειτουργία τους με απόφαση της Περιφέρειας.

Όσον αφορά τις λακούβες των φρεατίων από τις νέες ασφλατοστρώσεις, ειπώθηκε ότι θα αναφερθούν στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου εάν δίνεται η δυνατότητα να διορθωθούν.

Τέλος, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι απουσίες που υπήρξαν στην εν λόγω συνεδρίαση αρχίζουν να προβληματίζουν την συμπολίτευση.

Είναι γνωστό ότι η αιτία για τις απουσίες έχει να κάνει με τις τηλεδιασκέψεις αντί της αυτοπρόσωπης παρουσίας όπου συμβάλλει σε εποικοδομητικό διάλογο κάτι το οποίο έχουν ζητήσει όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Και εντούτοις "φαίνεται να το αρνείται" η συμπολίτευση.

Δυστυχώς παρατηρείται ότι, αν συνεχιστεί η ίδια διαδικασία, ο Δήμος μας θα έχει κολλήσει κυριολεκτικά με συνεδριάσεις όπου δεν θα συμπληρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός συμβούλων για να παρθούν αποφάσεις.

Πρόκειται για μία κατάσταση που δεν έχει βιώσει η επαρχία μας ποτέ.

Τα θέματα
ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου οικον. Έτους 2021 (έβδομη 7η).
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (κ. Αποστόλης Αναγνώστου).

ΘΕΜΑ 2o: Απόφαση έγκρισης παραχώρησης κατά χρήση αίθουσας ισογείου του Δημαρχιακού Μεγάρου προς στέγασης αυτής.

ΘΕΜΑ 3ο: Συμπλήρωση της αριθ. 7/2018 απόφαση μας για "Έγκριση κατάταξης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Φαρσάλων σε κατηγορίες σύμφωνα με το Ν. 4479/2017".

ΘΕΜΑ 4ο: Λήψη απόφασης, για αντικατάσταση Υπευθύνου Διανομών για την υλοποίηση του έργου "Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (Τ.Ε.Β.Α.)".

ΘΕΜΑ 5ο: Λήψη απόφασης για κοπή ή μη δένδρων, λόγω επικινδυνότητας.
Τα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.

ΘΕΜΑ 6ο: Λήψη απόφασης εκμίσθωσης δημοτικών εκτάσεων στην Κοινότητα Φαρσάλων για κτηνοτροφική εγκατάσταση.
Το θέμα αναβλήθηκε.

ΘΕΜΑ 7ο: Λήψη απόφασης για την παράταση της μίσθωσης του αναψυκτήριου Κοινότητας Χαλκιάδων.

ΘΕΜΑ 8ο: Λήψη απόφασης εκμίσθωσης καλλιεργήσιμων δημοτικών εκτάσεων σε Κοινότητες.

ΘΕΜΑ 9ο: Λήψη απόφασης για την έγκριση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία διαχείριση των συνεπειών από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων του Δήμου Φαρσάλων, με την κωδική ονομασία "ΔΑΡΔΑΝΟΣ".

ΘΕΜΑ 10ο: Λήψη απόφασης για την έγκριση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία διαχείριση των συνεπειών από εκδήλωση σεισμών του Δήμου Φαρσάλων, με την κωδική ονομασία "ΔΑΡΔΑΝΟΣ".

ΘΕΜΑ 11ο: Λήψη απόφασης για την έγκριση κανονισμού οργάνωσης και λειτουργίας "Μητρώου Εθελοντών Δήμου Φαρσάλων".

ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση ή μη πρότασης ψηφίσματος της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.
Τα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.xx
Πηγή: Εφημερίδα "Νέα Φάρσαλα"

 

back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ