Ο κορονοϊός "ερήμωσε" και τα Φάρσαλα

Ο κορονοϊός "ερήμωσε" και τα Φάρσαλα

Με απόλυτη πλειοψηφία των σωματείων της εστίασης όλης της χώρας, που πραγματοποίησαν συνέλευση στην Τρίπολη, αποφασίστηκε το κλείσιμο των καταστημάτων στις 16 Νοεμβρίου.

Όμως, οι επισιτιστές των Φαρσάλων δεν έχουν πάρει ακόμη τη δική τους απόφαση για το κλείσιμο, εφόσον θέλουν πρώτα να καταγράψουν αιτήματα και απόψεις πριν προβούν σε κάτι τέτοιο. Οι αιτήσεις και οι απόψεις τους θα παραδοθούν όπως μας δήλωσαν στο Σωματείο της Λάρισας.

Σύμφωνα με δηλώσεις τους, το τελευταίο διάστημα η εστίαση στη πόλη μας βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις, με την κινητικότητα να βρίσκεται στο μηδέν.

Από το απόγευμα μέχρι και το κλείσιμο των καταστημάτων τους η κίνηση είναι σχεδόν μηδενική, με μία Πλατεία Λαού και όχι μόνο να φιλοξενεί μονό αριθμό θαμώνων!

Παράλληλα, η κίνηση της Τρίτης βλέπει απώλεια που ξεπερνά το 80%, μία μέρα που τουλάχιστον έδινε ανάσα στις επιχειρήσεις.

Αιτία του κακού, σύμφωνα πάντα με δηλώσεις των καταστηματαρχών, είναι οι ανατιμήσεις και η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή μας.

Σαφώς ο φόβος της πανδημίας έχει περιορίσει την κινητικότητα αλλά ακόμη και την παραγγελία στο σπίτι!

Υπάρχουν ακόμη και περιπτώσεις φόβου όπου ζητούν από τους διανομείς να αφήσουν τις παραγγελίες έξω από την πόρτα για να μην υπάρχει επαφή.

Και όμως, με τους ελάχιστους θαμώνες σ' αυτά τα καταστήματα, οι έλεγχοι των αρμοδίων υπηρεσιών ήταν και είναι εντατικοί.

Υγειονομικές υπηρεσίες, Αστυνομία ακόμη και ΣΔΟΕ προβαίνουν σε ελέγχους για πιστοποίηση εμβολιασμού, ταυτότητες και άλλα, πράγμα στο οποίο όλοι δείχνουν να συμφωνούνε, εάν κα υπάρχουν αντιδράσεις για έλλειψη ταυτότητας τη στιγμή που υπάρχει πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Για την όλη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι επιχειρήσεις αυτές, δεν παρέλειψαν να ομολογήσουν αρκετοί ότι πολύ σύντομα τα καταστήματά τους δεν θα είναι βιώσιμα και αν συνεχιστεί η εν λόγω κατάσταση θα αναγκαστούν να τα κλείσουν οριστικά.

Σαφώς κάτι τέτοιο σημαίνει συρρίκνωση της τοπικής αγοράς και συνάμα συρρίκνωση του πληθυσμού.

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Όσο για τα εμπορικά καταστήματα οι ιδιοκτήτες ομολογούν ότι έχουν φτάσει στο ναδίρ, εφόσον οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν απέδωσαν καθόλου.

Η συσσώρευση των υποχρεώσεών τους έχει φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα από ποτέ και εντούτοις δεν βλέπουν "φως στο τούνελ". xx
Πηγή: Εφημερίδα "Νέα Φάρσαλα"
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ