Πρωτόγνωρες καταστάσεις στα Φάρσαλα

Πρωτόγνωρες καταστάσεις στα Φάρσαλα

Μόνο έτσι περιγράφεται η κατάσταση στην πόλη των Φαρσάλων, όταν παρατηρεί κανείς την ερήμωση της πόλης ειδικά τις βραδινές ώρες.

Από τις 8 η ώρα το βράδυ, και πολλές φορές και νωρίτερα, το κέντρο δείχνει “πόλη φάντασμα” παρά του ότι τα καταστήματα είναι ανοιχτά, χωρίς όμως να υπάρχουν καταναλωτές και θαμώνες.

Εάν και πρόκεται για έναν πολυδάπανο μήνα όπου εκτοξεύονται τα έξοδα του κάθε νοικοκυριού, φαίνεται ότι "ήρθε και έδεσε" η πανδημία για να χειροτερέψει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Σύμφωνα με δηλώσεις καταστηματαρχών της πόλης, οι περισσότεροι βρίσκονται σε μεγάλη απόγνωση και κάνουν λόγο για πρωτόγνωρες καταστάσεις που αν συνεχιστούν θα αποτελέσουν στο οριστικό κλείσιμο των επιχειρήσεών τους.

Η συσσώρευση των υποχρεώσεών τους έχει φτάσει σε επίπεδα, που όπως λένε κάποιοι "δεν είναι αναστρέψιμα".

Προς ελάφρυνση αυτών των υποχρεώσεων, καλό θα ήταν να εξετάσει η Δημοτική Αρχή κάποιες ελαφρύνσεις των δαπανών τους που αφορούν υποχρεώσεις του Δήμου.

Έχουμε επισημάνει αρκετές φορές ότι η συρρίκνωση της αγοράς και το κλείσιμο μιας επιχείρησης φέρνει αρνητικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία, αυξάνει την ανεργία και αναγκάζει τον καταναλωτή να στραφεί για αγορές σε γειτονικές πόλεις. xx
Πηγή: Εφημερίδα "Νέα Φάρσαλα"
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ