Φάρσαλα: Σάλος και αναστάτωση για τη νέα γεώτρηση

Φάρσαλα: Σάλος και αναστάτωση για τη νέα γεώτρηση

Αναστατωμένοι είναι πολλοί κάτοικοι των Φαρσάλων για το ζήτημα του καθαρού πόσιμου νερού και συγκεκριμένα για τη λειτουργία της νέας γεώτρησης στην περιοχή του "Βοϊδολίβαδου".

Έχοντας ενημερωθεί οι περισσότεροι κάτοικοι από την εφημερίδας μας, πριν από τρεις εβδομάδες περίπου για την λειτουργία της νέας γεώτρησης αλλά και με την πρόσφατη ενημέρωση του Δήμου που το επιβεβαιώνει, έδειξε να υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το εάν η ποιότητα του νερού είναι καλή ή όχι.

Ως γνωστό, η αντίδραση πολλών Φαρσαλινών ξεκίνησε από την θητεία της κ. Μαρίας Ίφου, όπου δημιουργήθηκε η πρώτη γεώτρηση στην περιοχή, για το λόγο ότι βρίσκονταν δίπλα από τον βιολογικό καθαρισμό της πόλης.

Φυσικά οι μετρήσεις για την ποιότητα του νερού τότε έδειξαν την καταλληλότητά του, όπως δείχνουν και σήμερα με την νέα γεώτρηση πλησίον της περιοχής.

Όμως, αρκετοί είναι οι συμπολίτες μας που διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για το εάν η ποιότητα θα μπορέσει να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα λόγω του βιολογικού καθαρισμού.

Με την ιδέα και μόνο ότι τα δύο αυτά, βιολογικός και γεώτρηση, βρίσκονται κοντά, είναι στοιχεία που όπως μας διηγούνται κάτοικοι τους προβληματίζουν.

Αυτό όμως που φαίνεται να ξεσήκωσε ακόμη μεγαλύτερη θύελλα αντιδράσεων είναι η πρόσφατη δήλωση του Δημάρχου κ. Ιορδάνη Εσκίογλου για την καταλληλότητα του νερού από τη νέα γεώτρηση.

Στην παρακάτω ανακοίνωση που δημοσιεύουμε, γίνεται λόγος για καθαρό πόσιμο νερό χωρίς ωστόσο να αναφέρονται τα στοιχεία της ανάλυσης.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την τελευταία εβδομάδα η εφημερίδα μας έχει δεχτεί άπειρες κλήσεις από συμπολίτες μας, που δηλώνουν την ανησυχία τους και ζητούν εάν έχουμε και πρόκειται να δημοσιοποιήσουμε τις αναλύσεις του νερού από την συγκεκριμένη γεώτρηση.

Ευελπιστούμε ότι, κάποια στιγμή η ΔΕΥΑΦ θα δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο, εξαλείπτοντας κάθε ανησυχία πολιτών με ενημέρωση για το νερό που πίνουμε.

Όπως και σε άλλους Δήμους και όπως επανελλειμένως έχουμε προτείνει, η ανάλυση του νερού, που πρέπει να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μπορεί κάλλιστα να εκτυπωθεί στο πίσω μέρος του κάθε λογαριασμού.

Η πρότασή μας αυτή, που έχει γίνει κατά το παρελθόν, δείχνει την ευαισθησία της επιχείρησης στα θέματα της έγκυρης ενημέρωσης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ
Επιτέλους πόσιμο το νερό στα Φάρσαλα
Εσκίογλου: Μιλάμε καθημερινά με έργα

Σημαντική είναι η σημερινή ημέρα για την πόλη των Φαρσάλων, καθώς μετά από προσπάθειες δύο ετών ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως πλέον το νερό του δικτύου ύδρευσης είναι ασφαλές και πόσιμο.

Στη δήλωσή του ο κ. Εσκίογλου τονίζει αναλυτικά τα εξής: «Όπως είχα εξηγήσει από την πρώτη στιγμή που έθεσα υποψηφιότητα για το αξίωμα του δημάρχου, το κίνητρό μου ήταν και είναι να συνδράμω ώστε να λυθούν βασικά ζητήματα που ταλαιπωρούν την περιοχή μας.

Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους που θέσαμε ως δημοτική αρχή πριν από δύο χρόνια περίπου, ήταν να επικεντρωθούμε στο υδρευτικό πρόβλημα της πόλης, τόσο σε ποσοτικό, αλλά και σε ποιοτικό επίπεδο.

Για να πετύχουμε, κινηθήκαμε σε δύο άξονες: Ο πρώτος – και ο κυριότερος – ήταν η κατά το δυνατό ταχύτερη εξεύρεση ποιοτικού νερού, κάτι που πετύχαμε με την ανόρυξη της γεώτρησης στη θέση «Μεριάς». Τα νιτρικά στο νερό της συγκεκριμένης γεώτρησης είναι σε πολύ καλό επίπεδο, αν αναλογιστεί κανείς το πόσο επιβαρυμένος είναι ο υδροφόρος ορίζοντας στην περιοχή μας.

Δεύτερο μέλημά μας, ήταν η αποκατάσταση των διαρροών που επικρατούσαν στην πόλη, καθώς όταν αναλάβαμε η μέση κατανάλωση ανά εικοσιτετράωρο ήταν 6.800 κυβικά μέτρα! Με στοχευμένες παρεμβάσεις καταφέραμε να περιορίσουμε αυτή την ποσότητα στα 5.000 κυβικά μέτρα ημερησίως! Με απλά μαθηματικά, εξοικονομήσαμε καθημερινά 1.800 κυβικά μέτρα νερού! Εύκολα μπορεί να κατανοήσει κανείς το μέγεθος αυτής της βελτίωσης, όταν το κυρίαρχο ζητούμενο στην πόλη είναι και η ποσότητα!

Βέβαια, σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ζητήσω μία ειλικρινή συγνώμη από τους καταναλωτές, αφού για να το επιτύχουμε οι διακοπές νερού στην πόλη ήταν πολλές ανά γειτονιά! Ο συνδυασμός όμως των παραπάνω αποτελεσμάτων μας φέρνει στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το νερό της πόλης των Φαρσάλων είναι επιτέλους πόσιμο!

Τα λόγια σε ότι αφορά τη διοίκηση μας έχουν τελειώσει. Πλέον μιλάμε καθημερινά με έργα. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου στο Δήμο και στη ΔΕΥΑΦ και προπαντός τους εργαζόμενους για την επίτευξη του στόχου μας, να τρέχει επιτέλους κατάλληλο προς πόση νερό, στις βρύσες των Φαρσαλινών». xx
Πηγή: Εφημερίδα "Νέα Φάρσαλα"
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ