Δελτία τύπου του Δήμου (σχόλιο)

Δελτία τύπου του Δήμου (σχόλιο)

Είναι εντελώς άστοχο να αναρτώνται δελτία τύπου του Δήμου με εντελώς άνευ ουσίας θέματα.

Παράλληλα, είναι εντελώς ατυχές τα δελτία αυτά να εκφέρουν γνώμες και απόψεις αντί της ουσίας των θεμάτων, κάτι που έχουμε παρατηρήσει και επισημάνει σε προηγούμενα φύλλα της εφημερίδας μας.

Συγκεκριμένα, δελτία όπως "το νερό των Φαρσάλων είναι καθαρό και πόσιμο", χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι αναλύσεις του νερού δεν αποτελούν θέμα ουσίας.

Δελτία όπως, "Στηρίζουμε τον εκάστοτε σύλλογο" χωρίς να δηλώνετε η ουσιαστική στήριξη του Δήμου, είναι ατυχέστατα, όταν πρόκειται για μία εθιμοτυπική επίσκεψη.

Θέματα με βαρύγδουπους τίτλους όπως "Μεγάλη επιτυχία..." που εκφέρουν γνώμη και άποψη κρίνονται απαράδεκτα να αναρτώνται από μία Δημόσια Υπηρεσία.

Ομολογούμε ότι από τα δεκάδες χιλιάδες δελτία τύπου που λαμβάνουμε από Δημόσιες Υπηρεσίες, ουδέποτε δεν είδαμε τα "παρατράγουδα" που παρατηρούμε από τα δελτία του Δήμου μας.

Οφείλει λοιπόν, η Υπηρεσία του Δήμου να συμμορφωθεί με την δημοσιογραφική δεοντολογία μιας Δημόσιας Υπηρεσίας, καταγράφοντας την ουσία των θεμάτων παρά την "εμπορική" δημοσιογραφία" που σήμερα συνηθίζεται. xx
Πηγή: Εφημερίδα "Νέα Φάρσαλα"
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ