Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων καταγγέλλει...

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων καταγγέλλει...

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων καταγγέλει ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ.

Ψήφισαν από κοινού τη μονιμοποίηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην Ενέργεια!

Συνένοχοι στο έγκλημα της ενεργειακής φτώχειας, για την οποία «τσακώνονται» ποιος θα την... πρωτοαντιμετωπίσει

Από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ψήφισαν στην Ολομέλεια της Βουλής νομοσχέδιο με το οποίο ενσωματώνεται Οδηγία της ΕΕ που «επικαιροποιεί» και «εκσυγχρονίζει» το καθεστώς των άδικων ειδικών φόρων κατανάλωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα και στα «ενεργειακά προϊόντα», δηλαδή των φόρων που μαζί με τα χαράτσια, τη ρήτρα αναπροσαρμογής κ.λπ. εκτινάσσουν «στον Θεό» την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και την ακρίβεια στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης!

Στο ιδιο νομοσχέδιο το «κερασάκι» όλων αυτών είναι το άρθρο 52, που προβλέπει κι άλλες διευκολύνσεις για τους εφοπλιστές, οι οποίες συνιστούν πρακτικά νέες φοροαπαλλαγές, και μάλιστα όταν αυτήν την περίοδο στέλνονται στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ τα μπουγιουρντί για την καταβολή της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Κατά τη χτεσινή συζήτηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Βρούτσης ευχαρίστησε τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για την θετική τους ψήφο. Μάλιστα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Τρ. Αλεξιάδης είπε ότι «είναι καλή ευκαιρία αυτό το νομοσχέδιο για να δείξουμε και μια διάθεση συναίνεσης»...

Συνολικά για την ακρίβεια στην Ενέργεια είναι συνυπεύθυνοι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με την πολιτική που ως κυβερνήσεις προώθησαν, τη στρατηγική της ΕΕ για την «απελευθέρωση» της αγοράς Ενέργειας, την απολιγνιτοποίηση και την «πράσινη μετάβαση», και που συνεχίζουν να τη στηρίζουν για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία των ομίλων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε και έχουν συμφωνήσει όλοι με το Χρηματιστήριο Ενέργειας, τη ρήτρα αναπροσαρμογής, και τώρα προτείνουν μέτρα που σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζουν τις αιτίες του προβλήματος, αλλά αποτελούν ψίχουλα για τα λαϊκά εισοδήματα.

Την ίδια στιγμή βέβαια που συμφωνούν στα χαράτσια και στην άδικη φορολογία σε βάρος του λαού, προσφέρουν διαδοχικά προνόμια και φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, όπως είναι τα αφορολόγητα καύσιμα, προνόμια που ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τούς έχουν κατοχυρώσει ακόμα και συνταγματικά. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ