Πρόστιμο "Μαμούθ" 7.000€ από τον Δήμο σε Φαρσαλινό επιχειρηματία

Πρόστιμο "Μαμούθ" 7.000€ από τον Δήμο σε Φαρσαλινό επιχειρηματία

Πρόστιμο “μαμούθ” 7.000 ευρώ επέβαλε ο Δήμος Φαρσάλων σε γνωστό επιχειρηματία της πόλης για καταπάτηση δημοτικής έκτασης με τραπεζοκαθίσματα στο χώρο του Απιδανού.

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έδειξε την οργή και αγανάκτισή του με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα για το ύψος του προστίμου, αφήνωντας σαφώς αιχμές ότι η Δημοτική Αρχή επιδιώκει να κλείσει την επιχείρησή του που σήμερα απασχολεί 25 εργαζόμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο ίδιος ο επιχειρηματίας ζήτησε να μισθώσει το συγκεκριμένο χώρο και να τον περιποιείται και όπως είχαμε δημοσιεύσει, η πλειοψηφούσα ομάδα του Δημάρχου έδειξε ότι ήταν ανένδοτη σε κάτι τέτοιο!

Παράλληλα, η πλειοψηφία των αντιπολιτευτικών παρατάξεων συμφώνησε να συνεχίσει να λειτουργεί με παλιότερη απόφαση του Δήμου, όσον αφορά το χώρο εκμετάλλευσης που είχε ο επιχειρηματίας.

Όπως και να΄χει, πρόκειται για ένα πρόστιμο “μαμούθ” που ενδεχομένως να μην έχει επιβληθεί ξανά σε επιχειρηματία της πόλης και μάλιστα από τον Δήμο.

Στο σημείο αυτό οφείλουμε όλοι να εξετάσουμε το θέμα εντελώς αντικειμενικά διότι όταν μία επιχείρηση τείνει να “πέρνει τα επάνω της”, συνηθίζεται να “εκτοξεύονται βέλη” από “κακόβουλους”.

Δυστυχώς, αν πρόκειται να επιδιώκουμε να ζούμε σε μία πόλη “φάντασμα”, ας επιδιώξει ο Δήμος να “κλείνει” υγιείς επιχειρήσεις με παρόμοια πρόστιμα διότι όλοι γνωρίζουμε ότι η κατάληψη δημοτικού χώρου και έκτασης δεν αποτελεί μεμονωμένο φαινόμενο!

Οι επιχειρήσεις εστίασης, ως γνωστόν, έχουν τραβήξει τα πάνδεινα από την έναρξη της πανδημίας. Αναγκάστηκαν λοιπόν να “κατεβάσουν τα ρολά τους” επί μήνες και κάποιοι ακόμη άλλαξαν την μορφή των επιχειρήσεών τους προωθώντας τη διανομή. Σε καμία όμως περίπτωση δεν αναπληρώθηκε με κανέναν απολύτως τρόπο ο τζίρος τους.

Οι αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής για εκπτώσεις στα δημοτικά τέλη ΔΕΝ έχουν δει ακόμη το δρόμο της εφαρμογής και έτσι οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες συνεχίζουν να καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους.
Στην ανάρτησή του ο επιχειρηματίας κάνει λόγο για φίλους και ημέτερους της Δημοτικής Αρχής και μάλλον δεν έχει άδικο.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι απαγορεύεται ρητώς να εκμισθώνεις δημοτική έκταση και πάνω σ’ αυτήν να υπάρχουν μόνιμες κατασκευές.

Απαγορεύεται επίσης η τοποθέτηση πινακίδων κάθε μορφής και άλλα. Το εύλογο όμως ερώτημα είναι εάν η εφαρμογή του νόμου πέρι καταπάτησης ισχύει για μόνο μία επιχείρηση ή για όλες;

Φρόνιμο όμως είναι να γνωρίζει η Δημοτική Αρχή ότι οι δημότες επιλέγουν να καθίσουν στο πράσινο που ανήκει στους ίδιους και πληρώνουν. Εάν στο συγκεκριμένο χώρο έπαιζαν παιδάκια ποδόσφαιρο σε καθημερινή βάση, θα τα έδιωχνε ο Δήμος ή θα έκοβε πρόστιμο;

Κύριοι αιρετοί, η πόλη μας θέλει ζωντάνια και η κινητικότητα στους χαλεπούς καιρούς είναι αυτή που επιδιώκουμε όλοι.

Αποβάλλεται επιτέλους τα λεγόμενα “δικά μας παιδιά” διότι οι επόμενες γενιές αποτελούν παιδιά ολονών μας.

Το κλείσιμο μιας επιχείρησης εξαιτίας προστίμου της Δημοτικής Αρχής, θα πρέπει να προβληματίσει την ίδια Δημοτική Αρχή και παράλληλα όλους μας. xx
Πηγή: Εφημερίδα "Νέα Φάρσαλα (Πρώτο θέμα 22-7-2022).
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ