Μουσική εκδήλωση απόψε στα Φάρσαλα: "Τα Φάρσαλα τραγουδούν... την Ευτυχία"

Μουσική εκδήλωση απόψε στα Φάρσαλα: "Τα Φάρσαλα τραγουδούν... την Ευτυχία"

Μία μοναδική μουσική εκδήλωση γεμάτη αξέχαστα τραγούδια, τους στίχους των οποίων έγραψε μία από τις μεγαλύτερες Ελληνίδες στιχουργούς, η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, θα γίνει απόψε Τρίτη στα Φάρσαλα, στο πλαίσιο του «Πολιτιστικού Αυγούστου 2022» του Δήμου Φαρσάλων.

Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλουήταν μία στιχουργός που διέπρεψε κυρίως τη δεκαετία του ’50, υπογράφοντας τους στίχους αξέχαστων τραγουδιών που μεγαλοποίησαν οι μεγαλύτεροι λαϊκοί συνθέτες.

Με το έργο της, έχει κατακτήσει την δική της ξεχωριστή θέση στην ιστορία του λαϊκού τραγουδιού. Διακρίθηκε ως στιχουργός κυρίως την δεκαετία του '50, υπογράφοντας τους στίχους αξέχαστων τραγουδιών, που είχαν μελοποιήσει συνθέτες σαν τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Μανώλη Χιώτη, τον Απόστολο Καλδάρα, τον Αντώνη Ρεπάνη και τον Μπάμπη Μπακάλη. Στην προσωπική της ζωή ήταν μια συναρπαστική και αντιφατική γυναίκα, με τα πάθη και τις αδυναμίες της, που δεν συμμορφώθηκε με τους κανόνες.

Ο Αλέξανδρος Ζάντζας θα μας ξεναγήσει σ’ αυτό το μοναδικό μουσικό ταξίδι, με τόπο συνάντησης την πλατεία Λαού των Φαρσάλων και ώρα έναρξης στις 9 το βράδυ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. XX
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ