Συνεδριάσεις Δ.Σ.: Προβλημάτισαν Εμπροπανήγυρη και στοχοποίηση εμπόρων

Συνεδριάσεις Δ.Σ.: Προβλημάτισαν Εμπροπανήγυρη και στοχοποίηση εμπόρων

Δύο ήταν οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της προηγούμενης Τρίτης συμπεριλαμβάνοντας ένα θέμα στην ημερήσια διάταξη η καθεμία.

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Έτσι, με την έναρξη της ειδικής συνεδριάσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Δαμιανός διάβασε το θέμα της συζήτησης, “Έγκριση πεπραγμένων Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Φαρσάλων Α’ εξαμήνου 2022” και αμέσως το Σώμα προχώρησε στη ψήφισή του.

Η παράταξη του κ. Άρη Καραχάλιου το καταψήφισε καθώς όπως είχαν ήδη επισημάνει σε προηγούμενες συνεδριάσεις ότι χωρίς την διαφάνεια των οικονομικών δαπανών από τον «Ιανό» θα αρνούνται να ψηφίσουν κάθε οικονομική έγκριση.

Υπενθυμίζεται ότι, πρόκειται για ένα θέμα που έχει ζητηθεί και από άλλες παρατάξεις και ενώ δεσμεύθηκε ο Δήμαρχος κ. Ιορδάνης Εσκίογλου ότι θα δοθούν οι καταστάσεις αμοιβής εργολάβων, μέχρι και σήμερα δεν έχει δοθεί τίποτα και σε κανέναν.

Παράλληλα, η παράταξη της κ. Μαρίας Ίφου ψήφισε για άλλη μία φορά τις αρνητικές αποφάσεις του κ. Ευάγγελου Κατσιαούνη ως καταψήφιση και σε όσες απουσίαζε από την Οικονομική Επιτροπή ως παρών.

Από την πλευρά του ο κ. Απόστολος Αναγνώστου γενικότερα καταψήφισε τα οικονομικά πεπραγμένα της Οικονομικής Επιτροπής με αποτέλεσμα η ψηφοφορία να βλέπει 9 ψήφους υπέρ και 9 κατά.

ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Με τη έναρξη της τακτικής συνεδρίασης ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Ιορδάνης Εσκίογλου δεν προέβη σε καμία ουσιαστική ενημέρωση που να αφορά την επαρχία Φαρσάλων.

Το λόγο ζήτησε και πήρε ο κ. Άρης Καραχάλιος, ο οποίος ζήτησε ποια ακριβώς ήταν η προεργασία του Δήμου ενόψει της φετινής Εμποροπανήγυρις μετά από την διετή απουσία της καθώς πρόκειται για έναν θεσμό που βιώνει τα 400 χρόνια περίπου.

Στη συνέχεια ο κ. Καραχάλιος ανέφερε την ειδική μεταχείρηση επιχειρηματιών από τον Δήμο και πως ο Δήμος ενδεχομένως στοχοποιεί κάποιους ενώ κάνει τα «στραβά μάτια» σε άλλους αναφερόμενος σε δύο περιοχές της πόλης όπου δραστηριοποιούνται επιχειρηματίες εστίασης.

Συμπληρώνοντας την τοποθέτηση του κ. Καραχάλιου, το λόγο πήρε ο κ. Γιάννης Τριάντης ο οποίος ανέφερε την απαράδεκτη απόφαση του Δήμου για την στοχοποίηση του επιχειρηματία την στιγμή που μέσα στον Δεκαπενταύγουστο όλα τα καταστήματα εστίασης είχαν ξεφύγει από το νόμιμο χώρο που παραχωρεί ο Δήμος.

Έκρινε ο ίδιος ότι ήταν λάθος η ψήφος του στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, δείχνοντας ενδεχομένως την μεταμέλειά του.

Χωρίς να υπάρξουν ουσιαστικές απαντήσεις στις τοποθετήσεις των συμβούλων, η Αντιδήμαρχος κ. Σοφία Χατζηπλή αναφερόμενη στον κ. Καραχάλιο δήλωση ότι η παράταξή του τα «βλέπει όλα μαύρα» για τα όσα κάνει ο Δήμος.

Στη συνέχεια το λόγο ζήτησε και πήρε ο κ. Ευάγγελος Κατσιαούνης, ο οποίος αναφέρθηκε στα παράπονα δημοτών που προβαίνουν σε αιτήσεις προς τον Δήμο και εντούτοις ο Δήμος δεν απαντά!

Δήλωσε δε, ότι το θέμα αυτό το είχε ξανααναφέρει σε συζήτηση σε περσινή συνεδρίαση, κι όμως αναγκάζεται να το επισημάνει ξανά διότι οι δημότες δεν έχουν λάβει καμία απάντηση από τον Δήμο, εάν και θα έπρεπε ο Δήμος μέσα σε σύντομο χρονικό περιθώριο που ορίζει ο νόμος να δίνει απαντήσεις.

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Κωνσταντίνος Δαμιανός έδειξε να συμφωνεί μαζί του λέγοντας ότι ο ίδιος θα εξετάσει το θέμα και πολύ σύντομα θα απαντηθούν όλες οι αιτήσεις.

Όσον αφορά το θέμα της ημερήσιας διάταξης, “Έγκριση αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δήμου οικον. έτους 2022 (έκτη 6η)”, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία κατόπιν της αρνητικής ψήφου του κ. Αποστόλη Αναγνώστου. xx

Πηγή: Εφημερίδα "Νέα Φάρσαλα"

back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ