Εμποροπανήγυρις Φαρσάλων: Προσπαθούν να δικαιολογήσουν... τα αδικαιολόγητα!

Εμποροπανήγυρις Φαρσάλων: Προσπαθούν να δικαιολογήσουν... τα αδικαιολόγητα!

Δεν ήταν λίγοι οι δημότες μας που έμειναν άναυδοι από την πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου πέρι αναβαθμισμένων υπηρεσιών γιας τις λειτουργίες της φετινής Εμποροπανήγυρις, και αυτό 10 σχεδόν μέρες μετά από την αυλαία της!

Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για ένα θέσμο 400 ετών που είδε τα χειρότερά του.

“Έρχεται” λοιπόν με ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή και μας ενημερώνει ότι πρόσθεσε επιπλέον έξοδα στα ήδη μειωμένα έσοδα της Εμποροπανήγυρις με χημικές τουαλέτες και υπηρεσίας security για τους λιγουστούς εμπόρους που υπήρξαν.

Επιπλέον, η Δημοτική Αρχή διόρισε υπηρεσίες καθαρισμού για τις απογευματινές ώρες να φροντίζουν τις 3 χημικές τουαλέτες.

Με γνώμονα το γεγονός ότι η Εμποροπανήγυρις των Φαρσάλων απουσίαζε δύο χρόνια δια της λειτουργίας της, η Δημοτική Αρχή δεν σκέφθηκε να μειώσει τις τιμές για τους εμπόρους προσελκύοντας έτσι ακόμη περισσότερους.

Μάλιστα, για τις ταβέρνες δεν προέβη σε καμία απολύτως μείωση κόστους, τη στιγμή που γνώριζε τα προβλήματα που προέκυψαν στο χώρο της εστίασης λόγω κορονοϊού.

Έτσι, με τις αστρονομικές τιμές της κάθε παράγκας ήταν αυτονόητο να μην υπάρξει μεγάλη συμμετοχή και η αιτιολογία περί αλλαγής επαγγέλματος φαίνεται ότι ήταν εντελώς άστοχη.

Φαίνεται επίσης ότι οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να συντηρήσει τον θεσμό των 400 ετών, έπεσαν στο κενό και φυσικά συνέβαλε και σ’ αυτό η περσινή ακύρωση της Εμποροπανήγυρις που επίμονα έθεσε στο τότε Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Ιορδάνης Εσκίογλου.

Τέλος, αυτό που όλοι συνειδητοποιούμε, βάση της σχετικής ανακοίνωσης, είναι η απεγνωσμένη προσπάθεια να αναδείξει η Δημοτική Αρχή, 10 μέρες μετά, ενέργειες χωρίς ουσία.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Σημαντικές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της φετινής εμποροπανήγυρης στα Φάρσαλα πραγματοποίησε η Δημοτική Αρχή.

Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά τις υποδομές, στο χώρο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά τρεις χημικές τουαλέτες για την εξυπηρέτηση πολιτών και εργαζόμενων.

Για την εξυπηρέτηση των συγκεκριμένων καταστημάτων κατασκευάστηκε για πρώτη φορά οχετός αποχέτευσης των λυμάτων τους.

Επιπρόσθετα, στο χώρο των τουαλετών υπήρχε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας συνεργείο καθαριότητας, έως το μεσημέρι από τη Δημοτική υπηρεσία και από το μεσημέρι έως το βράδυ από εταιρεία που μισθώθηκε από το Δήμο.

Για τη δε ασφάλεια της εμποροπανήγυρης, για πρώτη φορά μισθώθηκε εταιρεία security για τη φύλαξη του χώρου κατά τις βραδινές ώρες.

Τα έσοδα του Δήμου, ακολούθησαν το γενικότερο φαινόμενο μίας διαρκώς πτωτικής τάσης που είναι εμφανής μέσα στην τελευταία δεκαπενταετία και που αποδίδεται αφενός στην οικονομική κρίση, αλλά και εσχάτως γιατί λόγω της πανδημίας, αρκετοί αποχώρησαν από τον συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο. Παρά τις προαναφερθείσες δυσμενείς συνθήκες, τα οικονομικά οφέλη του Δήμου Φαρσάλων από το παζάρι, ήταν ικανοποιητικά.

Το κόστος μίσθωσης των παραγκών ήταν μειωμένο κατά 10% περίπου και κυμάνθηκε μεσοσταθμικά στα 300 με 350 ευρώ ανά παράγκα.

Σε ότι αφορά στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος οι τιμές μίσθωσης ήταν σταθερές κι αντίστοιχες με τα τελευταία χρόνια.

Σημειώνεται τέλος, πως παράλληλα με την εμποροπανήγυρη και στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Αυγούστου εντάχθηκε για πρώτη φορά παραδοσιακή μουσική εκδήλωση.

«Το φετινό παζάρι στην πόλη μας έγινε μετά από διακοπή δύο ετών λόγω της πανδημίας και σε μία ιδιαίτερα δυσμενή συγκυρία λόγω της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης που πλήττει τα νοικοκυριά.

Παρόλα αυτά, ως Δήμος Φαρσάλων κάναμε βήματα μπροστά αναβαθμίζοντας το θεσμό. Στην ίδια πεπατημένη, θα προχωρήσουμε στη σύσταση επιτροπής φορέων προκειμένου να επεξεργαστούμε από κοινού προτάσεις και ιδέες, για ένα ακόμη καλύτερο παζάρι το 2023», δήλωσε ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου. xx
Πηγή: Εφημερίδα "Νέα Φάρσαλα"
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ