“Ιανός”: 2 χρόνια μετά

“Ιανός”: 2 χρόνια μετά

Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι μία από τις μεγαλύτερες κακοκαιρίες που έχει υποστεί η επαρχία μας είναι αυτή του “Ιανού” που στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου, κινδύνεψαν δεκάδες και κατέστρεψε ολόκληρες περιουσίες.

Το γεγονός ότι δύο χρόνια μετά, η κάθε έντονη νεροποντή ξυπνάει μνήμες και σκορπίζει τρόμο, είναι κάτι που δεν αμφισβητείται.

Όπως δεν αμφισβητούνται τα εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν προς αποκατάσταση των ζημιών και η έντονη κωλυσιεργία των αποζημιώσεων.

Δεν αμφισβητούνται επίσης οι ενέργειες της Περιφέρειας που κυριολεκτικά έσωσαν ζωές την φρικτή εκείνη νύχτα της 18ης Σεπτεμβρίου, ενώ η απουσία της Δημοτικής Αρχής δημιουργούσε οργή και αγανάκτηση στους πληγέντες.

Οργή και αγανάκτηση, εφόσον ακόμη και σήμερα ζητούν οι αντιπολιτευτικές παρατάξεις του Δήμου, τα οικονομικά στοιχεία των αποκαταστάσεων και εντούτοις δεν τους έχουν παραδοθεί!

Παράλληλα, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η βοήθεια με εργασία και υλικά που ήρθε από κάθε κατεύθυνση για να απαλύνουν εν μέρη τον πόνο των πληγέντων.

Σήμερα, δύο χρόνια μετά, έχουμε πληροφορηθεί ότι επιχειρήσεις που επλήγησαν δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμη και το “αλλαλούμ” των αποζημιώσεων να φέρνει διχόνοια μεταξύ συμπολιτών στις Κοινότητες.

Ίσως τα 17 φουρνάκια μικροκυμάτων που δόθηκαν για τους πληγέντες του “Ιανού” από τον Ερυθρό Σταυρό που βρίσκονται στοιβαγμένα ακόμη στο Δημαρχείο, να δείχνει ότι τα “γρανάζια” της Δημοτικής Αρχής έχουν “πλέον σκουριάσει”... ΧΧ
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ