“Κραυγές αγωνίας” για το ετοιμόρροπο τοιχίο στο Δασόλοφο Φαρσάλων

ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΟΛΟΦΟΥ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΟΛΟΦΟΥ

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπει το φως της δημοσιότητας το μεγάλο ετοιμόρροπο τοιχίο στο προαύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Δασολόφου.

Πρόσφατα το τοιχίο είδε μία άλλη επικίνδυνη κλίση, όπου ξεκόλλησαν στοιχεία του την ώρα που έπαιζαν εκεί μικρά παιδιά.

Έτσι, έντρομοι οι γονείς απομάκρυναν τα παιδιά από το χώρο λόγω επικινδυνότητας. Σύμφωνα με δηλώσεις γονέων και μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου όπου εδρεύει στο Δημοτικό Σχολείο, κάνουν λόγο για πλήρη αδιαφορία όλων των Αρχών.

Η «κραυγή» αγωνίας τους τόσο προς τον ίδιο τον Δήμαρχο κ. Ιορδάνη Εσκίογλου ο οποίος μάλιστα είδε το τοιχίο από κοντά, όσο και σε Περιφέρεια και βουλευτικά γραφεία, δεν έχει δει ακόμη αποτελέσματα.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο τοιχίο έχει μήκος 40 περίπου μέτρα και ύψος που ξεπερνά τα 2, κάτι που αποτελεί μεγάλη ανησυχία στην περίπτωση κατάρρευσής του την ώρα που παίζουν παιδιά στο προαύλειο χώρο.

Ήδη το έργο αναστύλωσης του τοιχίου έχει ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο στο τελευταίο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου και σύμφωνα με πληροφορίες από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Γούσια, το Τεχνικό Πρόγραμμα ξεκίνησε πρόσφατα.

Κατόπιν τούτου, θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα διάφορα μικρά έργα που θα γίνουν σε Κοινότητες θα εκτελούνται με προτεραιότητα ουσιαστικής παρέμβασης και ο λόγος επικινδυνότητας αν μη τι άλλο πρέπει να υπολογιστεί.

Όπως έχει επισημάνθει από γονείς και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου, τα δεκάδες παιδιά της Κοινότητας δεν έχουν άλλους παρόμοιους χώρους για παιχνίδι.

Έτσι, ο πραύλειος χώρος του σχολείου αποτελεί το μοναδικό χώρο ψυχαγωγίας για παιδιά στην Κοινότητα, με την επίβλεψη μάλιστα των γονέων από τις αίθουσες του Πολιτιστικού Συλλόγου να είναι εξίσου ιδανική. XX

Πηγή: Εφημερίδα “Νέα Φάρσαλα”

back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ