Αρναούτογλου: Λασποβροχές αναμένονται τις επόμενες ώρες

Αρναούτογλου: Λασποβροχές αναμένονται τις επόμενες ώρες

Λασποβροχές θα πέσουν τις επόμενες ώρες σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου, κυρίως σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία.

Ο γνωστός μετεωρολόγος συνιστά προσοχή σε οδηγούς και πεζούς λόγω της αυξημένης ολισθηρότητας και της περιορισμένης ορατότητας.

Η ανάρτηση στο Facebook
«ΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ-ΘΕΣΣΑΛΙΑ: ΤΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 28/2!
Λασποβροχές=Ολισθηρότητα και κατά τόπους και περιορισμένη ορατότητα.

Φίλες και φίλοι:
Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης λασποβροχών (χαρακτηριστικό του καιρού τις αμέσως επόμενες ώρες σήμερα Τρίτη 28/2 σε ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)-ΘΡΑΚΗ-ΘΕΣΣΑΛΙΑ, παρατηρείται αυξημένη ολισθηρότητα σε δρόμους αλλά και πεζοδρόμια, κυρίως κατά τη διάρκεια έναρξης του φαινομένου, γεγονός που πρέπει να κάνει ιδιαίτερα προσεκτικούς τόσο τους οδηγούς όσο όμως και τους πεζούς.

Υπό αυτές τις συνθήκες η οδήγηση μπορεί να γίνει επικίνδυνη, διότι η σκόνη που μεταφέρεται εκτός απο το να κάνει το οδόστρωμα ιδιαίτερα ολισθηρό μπορεί να περιορίσει επίσης σημαντικά την ορατότητα σχηματίζοντας ομίχλες!

Ελέγχουμε την πίεση των ελαστικών. Τα φθαρμένα ή με λάθος πιέσεις ελαστικά είναι σίγουρο ότι δεν αποδίδουν σε τέτοιες καιρικές συνθήκες.

Επιβεβαιώνουμε ότι οι υαλοκαθαριστήρες μας λειτουργούν σωστά. Αντικαθιστούμε τα φθαρμένα μάκτρα και προσθέτουμε απιονισμένο νερό ή ειδικό καθαριστικό μίγμα στο ντεπόζιτο υγρού πλύσης.

Με εκτίμηση και καλή εβδομάδα!
Σάκης Αρναούτογλου» xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ